Pārlekt uz galveno saturu

Imatrikulēti 1227 jaunie Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

5. septembrī Jelgavas pils pagalmā aizvadīts Imatrikulācijas akts, kurā, piedaloties visu fakultāšu pamatstudiju pirmā kursa studentiem, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) vadībai, mācībspēkiem un viesiem, tika  svinīgi sveikti LBTU studentu saimē 1227 jaunie studenti, kuri studijas Jelgavā sāks šajā rudenī.

Pasākuma atklāšanā svinīgus vārdus klātesošajiem veltīja LBTU rektore Irina Pilvere: "Imatrikulācijas akts ir brīdis, kad mēs iesvētām mūsu vidū pirmā kursa studentus. 2022. gads ir jauns sākums, jo ikviens no jums rakstīs mūsu universitātes vēsturi, turklāt jūs esat pirmie pirmā kursa studenti Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU). Universitāte ir vieta, kur iegūsiet zināšanas, satiksiet jaunus draugus un domubiedrus, bet galvenais darbs – gūt zināšanas. Izmantojiet šo laiku universitātē, lai krātu zināšanas, baudītu sniegtās iespējas, ko sniedz ārpusstudiju dzīve, esiet aktīvi – iesaistieties LBTU Studējošo pašpārvaldes darbā, pievienojieties LBTU māksliniecisko kolektīvu radošajam pulkam, piedalieties sporta dzīvē, lai turētu universitātes godu. Kā reiz teicis Viktors Igo "Cilvēka prātam ir trīs atslēgas, ar kurām var atslēgt visu. Tās ir cipars, burts, nots. Jeb zināt, domāt, sapņot", tādēļ aicinu  – gūt zināšanas, domāt par iegūto zināšanu pielietošanu dzīvē un sapņot."

Svinīgās ceremonijas laikā klātesošos uzrunāja, un ar jaunā studiju gada sākšanos sveica LBTU rektore Irina Pilvere, studiju prorektors Aigars Laizāns, LBTU padomes priekšsēdētāja Laimdota Straujuma, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LBTU Studējošo pašpārvaldes vadītājs Juris Rullis, Senāta stipendijas ieguvēja Anželika Maslovska, studentu korporāciju un biedrību pārstāvis Patriks Kikuts, kā arī biedrības "Latvijas Jauno zemnieku kluba" valdes priekšsēdētāja Sandra Eimane. Līdz ar studentu himnas "Gaudeamus" atskaņošanu, jaunieši tika oficiāli imatrikulēti, kļūstot par pilntiesīgiem LBTU studentiem.

2022./2023. studiju gadā LBTU pulkam pievienosies 241 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes, 91 Lauksaimniecības fakultātes, 194 Vides un būvzinātņu fakultātes, 146 Tehniskās fakultātes, 201 Meža fakultātes, 120 Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, 74 Veterinārmedicīnas fakultātes un 160 Informācijas tehnoloģiju fakultātes studējošie.

Turpinot 2012. gadā aizsākto tradīciju - Akadēmiskā ceļa veidošanu,  par godu pirmā kursa studentiem gājēju celiņā tika guldīta 30x30 cm liela bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpos gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.

Pievienots 05/09/2022