Pārlekt uz galveno saturu

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē aizvadītas absolventu vieslekcijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Aizvadītajā nedēļā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) atvērtās vieslekcijas piedāvāja dažādu studiju programmu absolventi, kuri stāstīja par studiju laikā gūtajām zināšanām, karjeras attīstību pēc augstākās izglītības diploma iegūšanas, uzkrāto pieredzi un savas pārstāvētās nozares aktuālākajām tendencēm. 

Absolventu dienu lekciju ciklu atklāja 2022. gada bakalaura studiju programmas "Ekonomika" absolvents un Ekonomikas ministrijas mājokļu politikas departamenta referents Niks Balinskis, kurš iepazīstināja ar savu profesionālo darbību, kā arī  dalījās ar pieredzes stāstiem par laiku universitātē, akcentējot aktīvo darbošanos LBTU Studējošo pašpārvaldē. "Vadot vai darbojoties pašpārvaldē, organizējot un piedaloties dažādos pasākumos, tiek iegūti gan draugi, gan paziņas, gan noderīgi kontakti, kuri ir tikpat nozīmīgi kā gūtās zināšanas un prasmes studijās," tā N. Balinskis. Turpinājumā 2022. gada maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolvente Tatjana Savčina atklāja universitātē gūto zināšanu nozīmību, kas tagad lieliski noder darbā AS "Sadales tīkli", kur viņa ir Izaugsmes vadītāja Inovāciju vadības funkcijā.  Arī T. Savčina ir pārliecināta, ka studiju laikā iegūtie draugi un kontakti ir svarīgi arī veidojot profesionālo karjeru. Bet pirmās dienas izskaņā 2011. gada bakalaura studiju programmas "Ekonomika", 2013. gada maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolvents un Valsts probācijas dienesta Zemgales reģiona teritoriālās struktūrvienības Jelgavas 2. nodaļas vadošais probācijas speciālists – nodaļas vadītājs Ivars Ozoliņš informēja par studiju laikā gūtajām kompetencēm, kas tagad noder tik specifiskā jomā kā probācijas dienests, kā arī centās iedrošināt studentus "pārbaudīt savu piemērotību" dažādās nozarēs. 

Turpinoties absolventu vieslekciju nedēļai, 2022. gada bakalaura studiju programmas "Komercdarbība un uzņēmuma vadība" absolvents un LU LIFE PeatCarbon projekta koordinators Pēteris Āboliņš, kurš dalījās pieredzē par darba meklēšanu pēc tikko saņemtā diploma un sev noteiktajām ambīcijām, tāpat arī 2019. gada maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolvente un Korporatīvo klientu menedžere PayRay bankā Evita Saksone informēja par savu karjeras ceļu bankas sektorā. Otrās dienas noslēgumā 2019. gada maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolvente, LIAA Tūrisma departamenta vecākā projektu vadītāja un SIA "Albertina butik" valdes locekle Linda Groma atklāja, kā viņas aizraušanās ar ceļošanu atvēra  jaunas profesionālās karjeras iespējas un par savu ikdienu, kurā L. Groma apvieno ne tikai darbu LIAA, bet arī vada savu privāti uzņēmumu. 

Vieslekciju nedēļas izskaņā klausītāju statusā piedalījās pamatstudiju, maģistra un doktora līmeņu studējošie. Lekcijas atklāja 2020. gada maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība" absolvente un SIA "Fazer Latvija" Lielo klientu tirdzniecības vadītāja Valda Hakova, kura iepazīstināja gan ar sava pārstāvētā uzņēmuma darbību un jaunākajām tendencēm maizes tirgū, bet arī iedrošināja studentus pieņemt izaicinājumus un nebaidīties no pārmaiņām. Kā noslēdzošā lektore bija 2019. gada bakalaura studiju programmas "Komercdarbība un uzņēmuma vadība" absolvente un LTV Ziņu dienesta atbildīgā redaktore Rudīte Spakovska. R. Spakovskas izvēlētais izglītības un karjeras ceļš ir kā apliecinājums, ka Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventu iegūtās zināšanas, prasmes un kompetences spēj izmantot dažādās jomās, arī masu medijos.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes vadība izsaka pateicību absolventiem par atsaucību, iedrošinājumu un praktiskiem piemēriem, kas fakultātes studentiem ļauj saprast, ka pēc studiju absolvēšanas paveras dažādas karjeras iespējas. 

 

Pievienots 19/10/2022