Pārlekt uz galveno saturu

Pārtikas tehnoloģijas fakultātē notiks Uzņēmēju diena

Attēla autors: No LLU arhīva

28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pamatstudiju programmu "Pārtikas kvalitāte un inovācijas" un "Pārtikas produktu tehnoloģija", kā arī maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne" studējošie Uzņēmēju dienas "PTF absolvents pārtikas nozares darba tirgū" ietvaros tiksies ar pārtikas ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem.

Pasākuma mērķis ir noskaidrot attīstības tendences, reālo situāciju pārtikas nozares eksporta tirgos, izaugsmes iespējas un mūsdienu aktualitātes darba tirgū. Tāpat studējošajiem būs lieliska iespēja satikt savus potenciālos prakses un darba devējus, kā arī konsultēties ar uzņēmējiem par noslēguma darbu tēmām.

Pasākuma atklās Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics, bet pēc tam ar pieredzes stāstu par pārtikas nozares izdzīvošanas un izaugsmes iespējām dalīsies SIA "Spilva" dibinātāja Lolita Bemhena. Turpinājumā dažādu uzņēmumu pārstāvji - SIA "Orkla Latvija", SIA "Puratos Latvia", SIA "Karavela", SIA "Food Union Management", SIA "Fazer Latvija", SIA "Felici", SIA "Milzu!" un AS "Tukuma piens" – atklās piedzīvotos izaicinājumus un dalīsies ar labās prakses piemēriem, kā arī sniegs padomus topošajiem nozares speciālistiem.

Līdztekus tam fakultātes dekāns M. Šabovics ziņos par Pārtikas tehnoloģijas fakultātes nozīmi pārtikas nozares izaugsmē, kā arī Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas (TEPEK) vadītāja Sandra Muižniece – Brasava informēs par sadarbības iespējām un īstenotajiem projektiem, kas tapuši kopīgi ar universitātes zinātniekiem un uzņēmēju atbalstu. Pasākuma izskaņā visi klātesošie piedalīsies diskusijā "PTF absolvents darba tirgū" un dalīsies ar gūtajam atziņām.

Pārtikas tehnoloģijas fakultāte ir 1948. gadā izveidota LBTU fakultāte, kas piedāvā profesionālās augstākās izglītības studijas pārtikas produktu tehnoloģijā, akadēmiskās bakalaura studijas pārtikas kvalitātē un inovācijās un profesionālās bakalaura studijas ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbībā, kā arī akadēmiskās maģistra studijas pārtikas zinātnē un uzturzinātnē (sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti) un doktora studijas pārtikas zinātnē.

Pievienots 21/10/2022