Pārlekt uz galveno saturu

Piecdesmitajā stafetē "Lāpa" uzvaru pēdējā sekundē notur VBF studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

15. novembra vakarā Jelgavas pils pagalmā jau 50. reizi norisinājās stafete "Lāpa", kas mūsdienās kļuvusi par neatņemamu universitātes patriotisma nedēļas tradīciju, bet savulaik aizsākusies kā viena no Starptautiskās Studentu dienas aktivitātēm.

Stafetē šogad piedalījās četru fakultāšu komandas – Pārtikas tehnoloģijas, Meža, Informācijas tehnoloģiju un Vides un būvzinātņu fakultāšu studenti. Lai gan laika apstākļi stafetes skrējējus nelutināja, sacensību garu tie nemazināja un uzvarētāja noskaidrošana bija Olimpisko spēļu un fotofiniša cienīga.

Jau no stafetes sākuma bija skaidrs, ka iepriekšējā gada uzvarētāji – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte – ceļojošo kausu savā īpašumā nenoturēs, jo stafetē nepiedalījās. Līdz ar to pavērās izredzes par pirmo vietu cīnīties viņu lielākajiem sāncenšiem – Vides un būvzinātņu fakultātes komandai, kas pērn tik pēdējos metros piekāpās un samierinājās ar otro vietu.

Taču par sacensību intrigu šogad parūpējas Meža fakultātes komanda, kas sagādāja lielu pretsparu Vides un būvzinātņu fakultātei un neļāva tai tikt pie vieglas uzvaras. Abu komandu pēdējo posmu skrējēji mēroja savas distances soli solī un ātrāko noteica tikai sekundes daļas. Šoreiz videniekiem paveicās nedaudz vairāk nekā pērn un tieši viņi pēc finiša cēla virs savām galvām ceļojošo Edvīna Feldmaņa stafetes kausu. Par uzvarētājiem kļuva Dita Apsīte, Paula Pelnēna, Eduards Šveimrauss, Linards Āboliņš un Gustavs Prolis.

Savukārt Meža fakultāte pakāpās no iepriekšējā gadā iegūtās trešās uz otro vietu. Tās rindās startēja Lauris Ruško, Patrīcija Junkere, Annija Augšpule, Juris Rullis un Artis Zvaigznītis.

Trešajā vietā ierindojās Pārtikas tehnoloģijas fakultātes komanda – Toms Kampuss, Sofija Sabīne Panfilova, Kristiāna Apsīte, Andrejs Bānis, Arnis Bluķis. Taču ceturto vietu ieguva Informācijas tehnoloģiju fakultātes komanda, kas bija ātra, bet ne tik ātra, lai pārspētu savus sāncenšus. Viņu rindās godam startēja Ričards Balodis, Adelīna Grandava, Annija Smilte, Vairis Štāls un Markuss Auseklis.

Studentu stafeti “Lāpa” 1971. gada 17. novembrī aizsāka toreizējās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (tagad Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte) mācībspēks Edvīns Feldmanis un mūsdienās turpina LBTU Sporta centrs ar veiklākajiem, ātrākajiem un sportiskākajiem studentiem. Stafetes skrējiena distance vienmēr sākas un noslēdzas Jelgavas pils pagalma vidū un veido apli ap Jelgavas pils Rietumu spārnu. Stafetes skrējienā katrs dalībnieks, turot rokā ieslēgtu gaismas lukturīti, veic vienu apli. Stafetes skrējiena mērķis ir godināt universitātes un Latvijas patriotiskos cilvēkus.

Fotogrāfijas lejupielādēt iespējams, izmantojot šo saiti.

Pievienots 16/11/2022