Pārlekt uz galveno saturu

Notiks tiešsaistes seminārs par īsšķiedru cementa kompozītu izmantošanu nesošo sienu konstrukcijās

Attēla autors: No LLU arhīva

20. decembrī no plkst. 9.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Vides un būvzinātņu fakultāte aicina jomas ekspertus un ikvienu interesentu piedalīties tiešsaistes seminārā "Īsšķiedru cementa kompozītu izmantošanas efektivitāte nesošo sienu konstrukcijās", kurā ar savu pieredzi un pētījuma laikā gūtajām atziņām dalīsies LBTU vadošais pētnieks, asociētais profesors, Dr.sc.ing. Ulvis Skadiņš.

Būvniecībā arvien plašāk tradicionālo dzelzsbetonu, kas ir visvairāk izmantotais būvmateriāls, aizstāj ar īsšķiedrām stiegroti cementa kompozīti. Tā rezultātā vairākas būvju daļas, it īpaši grīdas, var tikt izbūvētas īsākā laika posmā, nodrošinot efektīvāku rezultātu. Tomēr joprojām ir nepieciešams paplašināt būvju projektētāju un būvnieku zināšanu bāzi, lai īsšķiedru cementa kompozīti tiktu izmantoti arī citās, tajā skaitā slodzi nesošajās konstrukcijās.

Semināra laikā tiks diskutēts par īsšķiedru betona izmantošanas iespējas nesošo sienu konstrukcijās, šķiedru ietekmi uz garenstiegru izkļaušanos spiestos dzelzsbetona elementos, šķiedru betona efektivitāti bīdes slogojumā un tās modelēšanu ar galīgo elementu programmu, šķiedru efektivitāti sienās pie koncentrētiem lokāliem spēkiem, kā arī par šķiedru kā vienīgo stiegrojumu nesošajās plānsienu daudzslāņu sienās.

Interesenti aicināti pieteikties semināram līdz 19. decembrim plkst. 12.00, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.

Seminārs īstenots projekta Nr. 1.1.1.2/VIAA/3/19/487 "Īsšķiedru cementa kompozītu izmantošanas efektivitāte nesošo sienu konstrukcijās" ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Logo

 

Pievienots 12/12/2022