Pārlekt uz galveno saturu

Atklāta Lauksaimniecības fakultātes studentes Shreya Jagtap gleznu izstāde

Attēla autors: No LLU arhīva

13. decembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitātes – LLU) Lauksaimniecības fakultātē norisinājās gleznu izstādes "Her Art" atklāšana, kuras autore ir Shreya Jagtap no bakalaura studiju programmas "Sustainable Agriculture / Ilgtspējīga lauksaimniecība".

Shreya Jagtap ir estētiska, mākslas un augu mīloša jauniete no Mahārāštra štata Indijā, kura pašlaik par savu dzīvesvietu sauc Jelgavu. Ar gleznošanu jauniete aizraujas kopš piecu gadu vecuma, bet 12 gados saprata, ka vēlas tam pievērsties daudz nopietnāk, attīstot gan savas spējas, gan savu personību. Mācoties skolā, viņa satika mākslinieku Ashok Kamthe, kurš sniedza stingru pamatu un praktiskās zināšanas, kā arī iemācīja mūsdienās izmantotās glezniecības tehnikas, kā, piemēram, akvareļu gleznošanu uz paštaisīta papīra, akrila gleznošanu uz audekla un citas noderīgas prasmes. 

Mūsu universitātes studente jau guvusi atzinību un par saviem panākumiem stāsta: "2015. gadā un 2016. gadā esmu piedalījos valsts līmeņa glezniecības konkursos, kur ieguvu augstāko atzīmi "A" četrās kategorijās - dizains, klusā daba, atmiņa un ģeometriskās gleznas. Īpaši esmu pievērsusies ziedu, ūdens un dabas ainavu gleznošanai."

Lai arī S. Jagtap jau ir praktiskas zināšanas lauksaimniecībā, jo ar tām dalījušies viņas vecāki, ļaujot darboties ģimenes saimniecībā, kā arī iepriekš divus gadus studējusi Indijā, tomēr viņa ir pārliecināta, ka nepieciešams turpināt iesākto izglītības ceļu. Pateicoties pastiprinātajai interesei par augiem un vēlmei izzināt šo jomu daudz dziļāk, viņa nonāca Lauksaimniecības fakultātē.

Par savu studiju izvēli skaidro S. Jagtap: "Man ļoti patīk ceļošana un vienmēr esmu sapņojusi dzīvot skaistā zemē. LBTU ir viena no labākajām augstskolām Eiropā, kas piedāvā bakalaura līmeņa izglītību lauksaimniecībā, tādēļ es atlidoju no Indijas, lai īstenotu savu sapni. Man ļoti patīk studiju programma un kompetences, kas tiek iegūtas dažādos studiju kursos.  Mācībspēki ir ļoti pretimnākoši un atbalsta. Esmu vairāk nekā pārliecināta, ka studēt šajā programmā bija pareizā izvēle."

Jāatzīmē, ka studente vasarā strādāja arī par praktikanti Dārzkopības institūtā, kur darbojās LBTU vadošā pētnieka Gunāra Lāča vadībā, izzinot un pētot augu ģenētiku.

Jautājot par Latvijas klimatu, kas būtiski atšķiras no Indijas, tad S. Jagtap ir pārliecināta, ka nav sliktu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. "Protams, mana dzīve kopš pagājušā gada ir būtiski mainījusies, bet šīs pārmaiņas mani dara laimīgu. Es esmu tik daudz jaunu uzzinājusi, piedzīvojusi un man apkārt ir jauki cilvēki. Lai arī Latvijas klimats ir krietni citādāks, tomēr ziema šeit ir īpaši skaista un visapkārt paveras burvīgas ainavas. Ļoti izbaudīju dabas krāšņumu arī rudenī un pavasarī."

Interesentiem, kuriem ir iepatikusies kāda no gleznām vai ir vēlme veikt pasūtījumu, aicinām sazināties ar Shreya Jagtap e-pastā: shreyaJagtap62442@gmail.com vai WhatsAppa pa tālruni: +37128128322.

LBTU ir viena no vadošajām dzīvības zinātņu un tehnoloģiju universitātēm Baltijas valstīs, kas pašlaik piedāvā 26 studiju programmas angļu valodā trijos studiju līmeņos - bakalaura, maģistra un doktora. Bakalaura studiju programma "Sustainable Agriculture" universitātē licencēja 2020. gada un jau 2021. gadā tika uzņemti pirmie studenti. Šo studiju programmu sagatavojuši LBTU mācībspēki, lai veicinātu Latvijas augstākās izglītības eksportu ārvalstīs un uzsverot arī universitātes starptautisko konkurētspēju. Programmu izstrādē piedalījušies arī universitātes sadarbības partneri, Latvijas zinātnisko institūtu un ārvalstu augstskolu eksperti, kas ļauj tajās apvienot spēcīgas akadēmiskās zināšanas ar starptautisko pieredzi.

Pievienots 13/12/2022