Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Vivita Vīksniņa - Altum balvas laureāte

Attēla autors: No LLU arhīva

21. decembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Aulā norisinājās svinīgā Konventa sēde, kurā tika sveikti gan jaunie doktori, gan Attīstības finanšu institūcijas "Altum" balvas laureāte. Ik gadu šo balvu iegūst maģistra vai doktora darbu autori, kas veltījuši zinātniski pētniecisko darbu lauku attīstības veicināšanai.

Attīstības finanšu institūcijas "Altum" balva jau vairākus gadus tiek pasniegta jaunajiem zinātniekiem par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu.

2022. gada nogalē Altum balvu ieguvusi Vivita Vīksniņa par maģistra darbu "Inovatīvu augkopības produktu ietekmes ekonomiskais izvērtējums". Zinātniskā vadītāja profesore, Dr.oec. Inguna Leibus.

Tāpat žūrija atzinīgi novērtēja vēl divus maģistra darbus – 2. vietu piešķīra Kristīnei Ādamai ar maģistra darbu "Gaļas liellopu starptautiskā un nacionālā ciltsvērtību novērtējuma salīdzinājums" (zinātniskā vadītāja: profesore, Dr.agr. Līga Paura) un 3. vietu Inesei Bērziņai ar maģistra darbu "Lauksaimniecības sistēmas un to pielietošana Gaujas nacionālā parka teritorijā" (zinātniskā vadītāja: profesore, Dr.oec. Aina Dobele).

Altum pārstāve Agrita Sabule, sveicot LBTU saimi un konkursa laureāti uzsvēra: "Altum uzdevums ir atbalstīt uzņēmējdarbību straujākai Latvijas ekonomikas virzībai.  Altumam ir liels gods jau vairākus gadus pēc kārtas piedalīties šajā apbalvošanā, sveicot jaunos cilvēkus, kuri ir veikuši milzīgu darbu. Ļoti ceram, ka kāda no konkursa dalībnieku zinātniskajām idejām taps par labu biznesa ideju un tiks ieviests reālajā dzīvē, kas palīdzēs attīstīt mūsu novadu un kopumā visu Latviju. Novēlam konkursantiem neapstāties pie sasniegtā un turpināt strādāt. Lai izdodas!"

Altum balvas pasniegšana universitātē norisinās noslēgto sadarbības līgumu ietvaros starp balvas pasniedzējiem, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un LBTU.

Pievienots 22/12/2022