Pārlekt uz galveno saturu

Notiks profesora E. Grinovska mantojuma zinātniski praktiskais seminārs par digitalizāciju bieokonomikā

Attēla autors: No LBTU arhīva

18. janvārī plkst. 10.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte- LLU) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) norisināsies ikgadējais profesora Ervida Grinovska atcerei veltītais zinātniski praktiskais seminārs, kam šogad dota tēma "Digitalizācija bioekonomikā". Tajā aicināti piedalīties universitātes studējošie, mācībspēki un ikviens interesents.

Mūsdienās digitalizācijas process skar daudzas cilvēku dzīves jomas, rada būtisku ietekmi uz darba vidi un darba procesu, tāpat ietekmē sadzīvi un cilvēka paradumus, kā arī atstāj iespaidu uz zinātni un tās iespējām, tostarp bioekonomikas nozari. Seminārā dažādu jomu eksperti dalīsies ar labās prakses piemēriem un analizēs digitalizācijas būtisko lomu bieokonomikas sektorā, kas veicina nozares attīstību un inovāciju ieviešanu. 

Semināru atklās Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta pētniece un asociētā profesora, Dr.oec. Sandija Zēverte - Rivža ar tēmu "Digitalizācija bioekonomikas uzņēmumos Latvijā", bet pēc tam sekos Tehniskās fakultātes Enerģētikas institūta vadošais pētnieks Dr. sc. Ing. Vitālijs Osadčuks ar tēmu "Lauksaimniecības robotizācijas tendences, perspektīvas un problēmas" un Informācijas tehnoloģiju fakultātes asociētā profesora, vadošā pētnieka, Dr. sc. ing. Alekseja Zacepina ziņojums "Digitālie risinājumi biškopībā".

Turpinājumā klātesošos ar tēmu "Digitālo risinājumu iekļaušana pārtikas sektorā Vidzemē, ceļā uz zināšanās balstītu bioekonomiku" iepazīstinās projektu vadītāja Maija Rieksta no Vidzemes plānošanas reģiona, savukārt noslēgumā Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta docente, pētniece, Dr.oec. Līga Proškina ziņos par "Profesionālā pilnveide pārtikas jomas blakusproduktu izmantošanā".

LBTU ir viena no Baltijas valstu vadošajām biozinātņu un tehnoloģiju universitātēm, kur, izmantojot modernas studiju programmas un mūsdienīgu materiāltehnisko bāzi, jaunieši var apgūt darba tirgū nepieciešamas profesijas visās vadošajās bioekonomikas nozarēs.

 

Raksta fotogrāfija no www.pexels.com

Pievienots 29/12/2022