Pārlekt uz galveno saturu

LBTU vienojas par ciešāku sadarbību ar Latvijas Ēdinātāju apvienību

Attēla autors: No LLU arhīva

4. janvārī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) un Latvijas Ēdinātāju apvienība noslēdza sadarbības līgumu, kā mērķis ir dalīties pieredzē un zināšanās ēdināšanas pakalpojuma organizēšanā, kā arī organizāciju vadības jautājumos ēdināšanas uzņēmumos.

Līgums paredz ciešāku sadarbību LBTU īstenotajā studiju virzienā "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija", kas tiek realizēts Pārtikas tehnoloģijas fakultātē, tādējādi Latvijas Ēdinātāju apvienības biedri piedalīsies profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" studiju un noslēguma darbu recenzēšanā, dažādu lekciju lasīšanā un praktisku nodarbību vadīšanā, kā arī kopēju izglītojošu pasākumu organizēšanā. Studentiem būs iespēja izstrādāt zinātniski pētnieciskos darbus par aktuālām tēmām, kā arī sadarbības laikā tiks piedāvātas prakses vietas.

Kā stāsta studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" direktore Gita Krūmiņa – Zemture: "Sadarbības līgums ir atbildība, ko uzņemas katra no līgumslēdzēju pusēm. Pārtikas tehnoloģijas fakultātes viens no studiju virzieniem jau vēsturiski ir tieši saistīts ar augsta līmeņa profesionāļu izglītošanu ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai. Latvijas Ēdinātāju apvienības ciešā iesaiste studiju īstenošanā sniegs iespēju jaunos speciālistus sagatavot darba tirgum vēl kompetentākus, jo mūsu kopējais mērķis ir kvalitatīvs ēdināšanas pakalpojums Latvijā. Sadarbojoties universitātei ar nozari, spēsim īstenot šo augsto mērķi. Ienākot jaunajai profesionāļu paaudzei ēdināšanas pakalpojuma nozarē, tā kļūs radošāka, daudzveidīgāka, konkurētspējīgāka un spēs priecēt ikvienu no mums."

Savukārt LBTU turpinās mērķtiecīgi sniegt studentiem zināšanas par ēdināšanas pakalpojuma organizēšanu Latvijā un pasaulē, ietverot studiju procesā tematiku par aktuālām tēmām ēdināšanas pakalpojuma organizēšanā dažāda veida ēdināšanas uzņēmumos, iesaistīs Latvijas Ēdinātāju apvienības pārstāvjus LBTU organizētajos pasākumos, īstenojamos projektos un citās aktivitātēs, kā arī sniegs nepieciešamās konsultācijas par nozīmīgiem jautājumiem nozarē.

Sadarbības līgumu parakstīja LBTU zinātņu prorektore Irina Arhipova un Latvijas Ēdinātāju apvienības valdes loceklis Guntis Bredovskis.

Latvijas Ēdinātāju apvienība ir ēdināšanas nozares uzņēmēji, kas apvienojušies, lai veicinātu godīgu un sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību. Apvienības biedri ir SIA "Agitis" (Rožmalas), SIA "Baltic Restaurants Latvia" (Chat, Restart, Daily), SIA "ESSA", (Delicio), SIA "Ēst!" (Stockpot), SIA "RB Cafe" un SIA "Silāres" (Zoltners). Šīs apvienības biedri 2019. gadā vairāk nekā 300 ēdnīcās, kafejnīcās un restorānos nodrošināja darbu pusotram tūkstotim cilvēku. 2020. gada decembrī apvienība un Valsts ieņēmumu dienests parakstīja vienošanos, kurā apņēmās sadarboties, lai mazinātu negodīgas konkurences iespējas ēdināšanas pakalpojumu nozarē.

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com)

Pievienots 05/01/2023