Pārlekt uz galveno saturu

LBTU studenti startē 30. Pasaules ziemas universiādē Leikpleisidā

Attēla autors: No LLU arhīva

No 2023. gada 12. janvāra līdz 22. janvārim Leikpleisidā norisinājās 30. Pasaules ziemas universiāde, kurā vienkopus pulcējās 1443 studenti - sportisti no vairāk nekā 540 universitātēm un 46 pasaules valstīm, tostarp arī četri Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) studenti.

Latvijas delegāciju Leikpleisidā veidoja 25 sportisti, četri no šiem sportistiem ir LBTU studenti - Mariuss Bajaruns-Galejs, Iļja Grekovs, Jānis Grigaļūns un Gustavs Krūmiņš, kuri bija daļa no Latvijas vīriešu hokeja studentu izlases. Jaunieši apvieno studēšanu ar profesionālu hokeja spēlēšanu Optibet hokeja līgā un Somijas pēc spēkā 2. līgā (Mestis) hokeja kluba "Zemgale/LLU" sastāva.

LBTU sportisti palīdzēja Latvijas studentu hokeja izlasei izcīnīt 8. vietu desmit valstu konkurencē. Mariuss Bajaruns-Galejs bija izlases pamat vārtsargs, sargājot Latvijas vārtus visās piecās spēlēs, aizsargs Gustavs Krūmiņš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm piecās spēlēs, kamēr Jānis Grigaļūns un Iļja Grekovs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Pasaules ziemas universiāde tradicionāli notiek reizi divos gados. 30. Pasaules studentu - sportistu ziemas sacensības uzņēma ikoniskais Leikpleisidas ciemats Ņujorkas štatā, kurā dzīvo mazliet virs 2000 iedzīvotāju. Tas ir zināms ar to, ka tur notika Ziemas Olimpiskās spēles 1932. un 1980. gadā. Šogad studenti - sportisti no visas pasaules sacentās 12 ziemas sporta veidos. Latvijas studenti startēja četros sporta veidos - hokejs vīriešiem, kalnu slēpošana, šorttreks un daiļslidošana.

Nākamā Pasaules ziemas Universiādes norisināsies 2025. gadā, kad Itālijas pilsēta Turīna kļūs par mājvietu uz divām nedēļām pasaules labākajiem ziemas studentiem - sportistiem. 

Pievienots 25/01/2023