Pārlekt uz galveno saturu

Asu izejvielu un skābētu produktu cienītāji aicināti piedalīties pētījumā

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš – LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētnieki sadarbībā ar Igaunijas un Somijas kolēģiem īsteno starptautisku pētījumu, kurā aicināti gan asu izejvielu un produktu cienītāji, gan skābētu produktu (gurķi, kāposti, salsa, kimči u.c.) patērētāji piedalīties ēdienu vērtēšanā. 

Lai gan kimči (korejiešu:김치 (gimchi) – dārzeņi) saknes ir meklējamas Korejā, tomēr novērojams, ka arī Latvijā un citviet pasaulē tas ieņem arvien nozīmīgāku lomu ikdienas uzturā. Kimči ir ne tikai vispazīstamākā korejiešu virtuves sastāvdaļa, bet arī viens no veselīgākajiem ēdieniem. Kimči ir veselīgs korejiešu virtuves ēdiens ar dažādām asām piedevām skābēti dārzeņi. Ārpus Korejas ar to saprot ar piedevām skābētus Ķīnas kāpostus vai baltos redīsus.

Pētījuma laikā tiks analizēta patērētāju patikšanas pakāpe pret kimči, kas gatavoti no tradicionālām un dažādām vietējām izejvielām kā alternatīvām. Pieteikšanās kimči vērtēšanai notiek elektroniski, izmantojot šo saiti. Dati, kas norādīti anketā, tiks izmantoti tikai saziņai ar dalībnieku.

Vērtēšana paredzēta no 13. līdz 23. martam Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (Rīgas iela 22 A), interesenti aicināti pieteikties konkrētam laikam. Vērtēšanas ilgums no 15 līdz 30 minūtēm. 

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Pārtikas tehnoloģijas fakultātes asociētā profesori, vadošo pētnieci Evitu Straumīti e-pastā: evita.straumite@lbtu.lv.

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com)

Pievienots 28/02/2023