Pārlekt uz galveno saturu

Somijas vēstniece Latvijā apmeklē Veterinārmedicīnas fakultāti

16. martā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU, iepriekš LLU) vizītē ieradās Somijas vēstniece Latvijā Anne Saloranta, lai iepazītos ar universitātē īstenotajām zinātniskajām aktivitātēm, kas norisinās sadarbībā ar Somijas zinātniskajām institūcijām, un tiktos ar studentiem no Somijas, kuri par savu augstākās izglītības ieguves vietu izvēlējušies LBTU Veterinārmedicīnas fakultāti.

Vēstnieci A. Salorantu universitātē uzņēma zinātņu prorektore Irina Arhipova, Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss un Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko.  Tā norisinājās Veterinārmedicīnas fakultātē, kurā šobrīd studē 25 jaunieši no Somijas.

Kopīgajās sarunās vēstniece tika iepazīstināta ar LBTU aktivitātēm pētniecībā, kas vērstas uz inovāciju radīšanu bioekonomikā un ar to saistītajās nozarēs, kā arī dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu Baltijas jūras reģionā.

Kā tikšanās laikā skaidroja I. Arhipova, universitātei ir plaša pieredze sadarbībā ar Somijas kolēģiem. LBTU starptautiskās sadarbības partneri ir vairākas Somijas augstākās izglītības un zinātnes iestādes. Piemēram, ciešāka sadarbība izveidojusies ar Helsinku universitāti un Austrumu Somijas universitāti, kuras kopīgi ar LBTU un citiem partneriem ir daļa no Ziemeļeiropas mežsaimniecības, veterinārmedicīnas un lauksaimniecības universitāšu tīkla NOVA. Turklāt virkne Somijas universitāšu un zinātnisko iestāžu ir LBTU partneri dažādu zinātnisko projektu īstenošanā. 

Vēstniece iepazinās ar veterinārmedicīnas studentēm no Somijas, kuras atzina, ka studijas Jelgavā ir izaicinājumu pilnas, bet nodrošina ļoti vērtīgu praktisko pieredzi, kāda nav viņu kolēģiem, kuri izglītību šajā jomā iegūst Somijā. Iespēju studēt angļu valodā un paralēli spēcīgajām teorētiskajām zināšanām  iegūt praktiskās iemaņas studentes atzina par galvenajiem ieguvumiem LBTU.

Tikšanās noslēgumā vēstniece devās nelielā izpētes vizītē pa Veterinārmedicīnas fakultāti, kurā izveidota studentiem piemērota infrastruktūra veterinārmedicīnas studiju programmas apguvei un apskatāms unikāls, studentu veidots Osteoloģijas muzejs.

Universitātes apmeklējums bija daļa no plašākas vēstnieces un viņas dzīvesbiedra reģionālās vizītes Jelgavā.

Pievienots 16/03/2023