Pārlekt uz galveno saturu

Notiks tiešsaistes lekcija par klimata politikas aktualitātēm

Attēla autors: No LLU arhīva

29. martā plkst. 16.30 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš – LLU) Meža fakultāte sadarbības ar LBTU Doktorantūras skolu organizē tiešsaistes lekciju "Eiropas Savienības klimata politika: mērķi, uzdevumi, izaicinājumi zinātnei", kuru vadīs Klimata un enerģētikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks, Dr. silv. Dagnis Dubrovskis. Tajā aicināti piedalīties universitātes doktoranti un citi interesenti, kuriem saistoša šī tēma.

Klimata pārmaiņas ir viens no nozīmīgākajiem globālajiem izaicinājumiem, kas ietekmē ekonomisko un sociālo attīstību arī Eiropā un Latvijā. Klimata pārmaiņas ietekmē sabiedrības ilgtspējību, ekonomiskās izaugsmes potenciālu, ekosistēmu stāvokli, kā arī dzīves kvalitāti. Eiropas Savienība ir pasaules līderis klimata politikas veidošanā un ieviešanā, tādējādi līdz 2030. gadam plānots vismaz par 55% samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, turklāt līdz 2050. gadam - sasniegt klimata neitralitāti.

Lekcijas laikā Dr.silv. Dagnis Dubrovskis dalīsies ar labās prakses piemēriem un analizēs turpmākos mērķus, uzdevumus un zinātnes izaicinājumus, kā arī diskutēs par citām aktualitātēm.

Jāatzīmē, ka LBTU ir zinātnes universitāte, kuras darbība gan augstākajā izglītībā, gan pētniecībā saistīta ar dabas resursu inovatīvu un ilgtspējīgu izmantošanu, kas arvien pieaugošo klimata pārmaiņu kontekstā kļuvusi par universitātes identitātes kodolu. Universitātes pētnieki darbojas vairākos pētījumos, kuru mērķis ir cieši saistīts ar klimata pārmaiņu negatīvās ietekmes mazināšanu,  kā arī mācībspēki īstenotajos studiju kursos atspoguļo klimata izmaiņu augošo nozīmi un iepazīstina studējošos ar būtiskākajiem šīs tēmas aspektiem.

Interesenti aicināti pievienoties 29. martā plkst. 16.30 platformā "Zoom", izmantojot šo saiti.

Meeting ID: 944 5314 5918
Passcode: ajb4sNQqD

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com).

Pievienots 22/03/2023