Pārlekt uz galveno saturu

LBTU sākušās fakultāšu dienas

Attēla autors: No LLU arhīva

Laikā pirms pavasara semestra eksāmeniem, ieskaitēm un diplomdarbu aizstāvēšanām, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš - LLU) fakultātēs norisinās fakultāšu dienas, kad studējošie apliecina vienotību, kopības izjūtu un piederību savai fakultātei un nozarei. Ne viena vien studentu paaudze ir izaugusi ar putru, mehu, mežu, agronomu un citu dienu svinēšanas tradīcijām, ko absolventi atceras vēl ilgi pēc augstākās izglītības diploma iegūšanas. Šogad dažādas aktivitātes notiks līdz 29. aprīlim, tādējādi visu fakultāšu studentiem būs iespēja apmeklēt ne tikai savas fakultātes pasākumus, bet arī iepazīties ar citu fakultāšu studentiem un aktivitātēm.

Fakultāšu dienas atklāja Vides un būvzinātņu fakultāte ar "Questroom" un nakts orientēšanās sacensībām, taču 29. martā, Valdekas pilī sumināja studentus, darbiniekus un fakultātes atbalstītājus svinīgā pasākumā "VBF Gada balva 2023", kā arī apbalvoja veiksmīgākos dalībniekus aizvadītajās aktivitātēs.

Veterinārmedicīnas fakultātes studējošie Vetu dienas atzīmē no 3. līdz 5. aprīlim, kad tiek organizēta talka un sporta diena, kam šogad veltīta Lieldienu tēma. 4. aprīlī notika seminārs "Ievads eksotisko dzīvnieku medicīnā", ko vadīja Jana Tipovska, bet dienas izskaņā – veterinārārstu pieredzes stāstu vakars. Vetu dienas noslēdzās ar balli "Sarkanais paklājs".

No 11. līdz 14. aprīlim Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studenti daudzveidīgos pasākumus atklāja ar "ESAF Escape Room", kas notiek divu dienu garumā, tāpat būs fotoorientēšanās sacensības un "ESAF Gada balva 2023", kā arī noslēgumā – ESAF balle.  

18. aprīlī no plkst. 11.00 Informācijas tehnoloģiju fakultāte aicina interesentus atklāt IT pasauli ar dažādām aktivitātēm. Kreatīvākie dalībnieki varēs piedalīties "Minecraft" būvēšanas sacensībās, virtuālajā realitātē un izmēģināt sacīkšu simulatoru. Erudītākie studenti aicināti savas zināšanas pārbaudīt viktorīnā un programmēšanā, tiem, kuriem piemīt loģiskās zināšanas, fakultāte piedāvās vairākus risināšanas uzdevumus - "Redstone" mehānismi, cietie rieksti, "Escape Room" un citus. Tāpat ikviens varēs spēlēt dažādas galda spēles un uzklausīt ITF absolventa, kā arī uzņēmumu pārstāvju - "Scandiweb", "TestDevLab", "DraugiemGroup", "Supliful" - pieredzes stāstus.

19. aprīlī gaidāms Putru dienas festivāls, kurā notiks saldējumu un kokteiļu meistarklases ar Andri Jugānu no plkst. 17.30 līdz plkst. 18.30 un Robertu Zeltiņu no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30. Tāpat visas dienas garumā būs radošās darbnīcas, fotobūda un mūziķu uzstāšanās - Denijs Grieze, Edvards Strazdiņš un Gatis Mūrnieks, Jānis Soms un Tandēms trijatā, kā arī citas aktivitātes. Atzīmējot Pārtikas tehnoloģijas fakultātes 75 gadu jubileju, notiks arī absolventu salidojumu. Satikšanās svētkus Jelgavas pilī svinēs gan absolventi, gan bijušie darbinieki, mācībspēki un sadarbības partneri. Pasākumi paredzēti no 19. līdz 22. aprīlim. Absolventu salidojumā gaidāmi studentu pārsteigumi, degustācijas, loterijas un citi izaicinājumi. Savukārt par dejām parūpēsies enerģijas un pozitīvisma bagātā mūziķu grupa "Tirkizband", bet pusnaktī, baudot svētku kūku, klātesošie vienosies kopīgā "Lilioma" dziesmā.

Agronomu dienas Lauksaimniecības fakultātes studējošie svinēs no 25. līdz 26. aprīlim. Divu dienu garumā varēs piedalīties sporta spēlēs Pasta salā, izzinošās aktivitāttēs un Agronomu dienas izskaņā gaidāma balle "Dancis pie zemniekiem".  

Savukārt Meža fakultāte sadarbībā ar nozares organizācijām un uzņēmumiem "Meža dienu 2023" ietvaros rīkos pasākumu "Mežs ienāk Jelgavā 2023", kas notiks 28. aprīlī no plkst.10.00  līdz plkst. 18.00. Šogad pasākuma tēma "No meža līdz mājai". Apmeklētājiem visas dienas garumā būs iespēja izzināt meža nozari, ar to saistīto produkciju, profesijas, tautsaimniecības un izglītības iespējām . Aktivitātes paredzētas kā lieliem, tā maziem jelgavniekiem un pilsētas viesiem. 

Mehu dienas Tehniskajā fakultātē tiks atzīmētas no 27. līdz 29. aprīlim, kad notiks nakts orientēšanās sacensības, gājiens, 1. kursa iesvētības, veiklības brauciens, dragreiss, fakultāšu sagatavotās aktivitātes, brīvdabas kino, auto skaistuma konkurss, drifts, auto izdzīvošana un citi pasākumi. 

Ikviens interesents aicināts piedalīties fakultāšu dienu pasākumos un reģistrēties tajās organizētajiem pasākumiem. Aktuālajām norisēm fakultāšu dienās var virtuāli sekot līdzi LBTU Studējošo pašpārvaldes, fakultāšu Facebook un Instagram kontos.

Pievienots 29/03/2023