Pārlekt uz galveno saturu

LBTU organizē mācību vizīti Uzbekistānas delegācijai

Attēla autors: No LLU arhīva

No 29. maija līdz 3. jūnijam Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) Jelgavā viesojas Uzbekistānas augstākās izglītības institūciju mācībspēku un Uzbekistānas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvju delegācija, lai gūtu pieredzi bioekonomikas nozaru augstākās izglītības un pētniecības aktivitāšu organizēšanā, kā arī iepazītos ar dažādiem šīs nozares uzņēmumiem.

Uzbekistānas universitāšu akadēmiskā personāla mācību vizītes mērķis ir pilnveidot zināšanas un kompetences, kas veicinās dziļāku izpratni par ilgtspējīgu bioekonomikas attīstību, lai veiksmīgi īstenotu jauno maģistra studiju programmu "Bioekonomika" Uzbekistānā.

Vizītes laikā Uzbekistānas akadēmiskais personāls piedalās praktiskās nodarbībās kopā ar Lauksaimniecības fakultātes un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes mācībspēkiem, kā arī ar Uzbekistānas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvjiem, iepazīstot dažādu Latvijas uzņēmumu "Karavela", "Rāmkalni", "Ķiploku pasaule", "PET Baltija", "Ogres piens" un Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" darbību un attīstību. 

Jāatzīmē, ka jau iepriekš Uzbekistānas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvji, lai veidotu ciešāku savstarpējo sadarbību, tikās ar Zemkopības ministrijas Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktora vietnieku Jāni Šņaksi.

Mācību vizīte norisinās Erasmus+ programmas projekta "New Master’s Degree Curricula for Sustainable Bioeconomy in Uzbekistan" (BioEcUz) ietvarā, kuru īsteno LBTU sadarbībā ar Uzbekistānas, Lietuvas un Somijas partneriem.

Pievienots 30/05/2023