Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskā konference "Foodbalt 2017" pulcēs zinātniekus no dažādām valstīm

Attēla autors: No LLU arhīva

No 27.  līdz 28. aprīlim Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF) notiks 11. Starptautiskā pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference “Foodbalt 2017”. Konferencē ar saviem referātiem uzstāsies dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm.

Konferences mērķis ir pulcēt vienkopus studentus, doktorantus, pieredzējušus zinātniekus un profesionāļus no Baltijas un citām valstīm, lai nodrošinātu pieredzes apmaiņu, publiskotu un izplatītu viņu pētījumu rezultātus un veidotu jaunus sadarbības kontaktus, tādējādi sniedzot ieguldījumu pārtikas zinātnes un tehnoloģijas jomas attīstībā.

Tiek plānots, ka konferencē piedalīsies vairāk nekā 110 referentu no 10 valstīm, kuri savus pētījumus prezentēs gan mutiskajās, gan stenda referātu prezentācijās. Paredzēts, ka konferences laikā tiks nolasīti 36 referāti, būs četras ievadlekcijas un apmēram 70 stenda referātu prezentācijas, kas norisināsies septiņās sesijās.

LLU PTF dekāna Inga Ciproviča ir lepna un pagodināta, ka 11. Baltijas Pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference "FoodBalt 2017" atkāroti tiek organizēta Latvijā. Saskaņā ar konferences tematiku, dalībnieki ir aicināti izpētīt, kā pārtikas zinātne var palīdzēt nodrošināt pasaules iedzīvotājus ar pārtiku, nodrošinot ilgtspējīgu pārtikas ražošanu, kā arī veicināt jaunu zināšanu un inovāciju izplatīšanu. Konference ir unikāls notikums, kas apvieno vadošos pārtikas zinātniekus un jaunos pētniekus, kā arī doktorantus no Eiropas valstīm, lai veicinātu pārtikas zinātnes attīstību visa pasaulē.

Konferences apmeklētājiem būs iespēja klausīties četras galvenās ievirzes lekcijas par tādām tēmām kā – veselība un ar to saistītie pārtikas produkti, kvalitāte un drošība pārstrādātajiem pārtikas produktiem, tendences jaunu pārtikas produktu un tehnoloģiju attīstībā, pārtikas ķīmija, analīze un novērtēšana, pārtikas materiālu un iepakojumu mijiedarbība, pārtikas ķēdes vadība (izejvielas, loģistika, ekonomika, informācijas sistēma u.c.), kā arī tiks diskutēts par pārtikas ilgtspējīgu apstrādi un uzglabāšanu.

27. aprīlī pirmā sesija paredzēta no plkst. 10.25 – 12.10, kas sāksies ar ievadlekciju par ogu spiedpaliekām, ko lasīs Petras Rimantas Venskutonis no Kauņas Tehnoloģiju universitātes. Savukārt no plkst. 13.00 līdz 14.40 norisināsies otrā sesija, kā laikā ievadlekciju lasīs Jeans Dahlman no Vācijas par pārtikas sastāvu. Trešās sesijas ievadā tiks diskutēts par bioekonomikas pētniecību.

Konferences noslēguma dienā, 28. aprīlī, plkst. 9.00 norisināsies pirmā ievadlekcija par mūsdienu latviešu virtuvi, ko lasīs Māris Jansons, kas zināms kā mūsdienu latviešu virtuves patrons un Pavāru kluba biedrs.  Starptautiskās konferences pēdējā sesijā paredzēts prezentēt par bioaktīvo vielu iekapsulēšana – to piemērošana pārtikas pārstrādei, ko lasīs Viktor Nedovic no Serbijas.

Konference FOODBALT  ir ikgadējs pasākums, kuru pārmaiņus rīko pārstāvji no trīs Baltijas valstīm – Tallinas Tehnoloģiskais institūts, Kauņas Tehnoloģiju universitāte un LLU. Šogad organizatora pienākumus jau trešo reizi uzņēmusies LLU, kas pētniekus un zinātniekus sagaidīs Jelgavas pilī. Plkst. 15.10 paredzēts svinīgais konferences noslēgums. Visi konferences materiāli apkopoti zinātnisko rakstu krājumā un īso kopsavilkumu grāmatā, kas būs pieejams LLU PTF bibliotēkā.

Detalizēta informācija par konferences norisi.

Pievienots 24/04/2017