Pārlekt uz galveno saturu

LLU atjauno vairākas studentu viesnīcas

Tuvojoties jaunajam studiju gadam, LLU studentu viesnīcās tiek veikti vērienīgi atjaunošanas darbi, lai paaugstinātu ēku energoefektivitāti un uzlabotu studentu dzīves apstākļus studiju laikā Jelgavā. Pārmaiņas ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) palīdzību īstenotas trijās studentu viesnīcās – divas no tām atrodas pilsētas centrā un ir netālu no Tehniskās un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātēm un Jelgavas pils, bet viena izvietota pilsētas mikrorajonā, blakus Veterinārmedicīnas fakultātei.

Energoefektivitātes paaugstināšanas darbi šobrīd norisinās 6. studentu viesnīcā, bet 1. un 9. studentu viesnīcās tie noslēgušies, līdz ar to studenti tās varēs izmantot jau no jaunā studiju semestra sākuma. Darbi visās ēkās īstenoti, lai samazinātu enerģijas patēriņu apkurei un oglekļa dioksīda emisijas.

Ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai 9. studentu viesnīcā veikta ārsienu un cokola siltināšana, pārseguma siltināšana, apkures sistēmu atjaunošana un logu un durvju nomaiņa. Paralēli minētajiem darbiem norisinājās arī iekštelpu remonts visā ēkā, tādējādi turpmāk tiks būtiski uzlaboti studentu dzīves apstākļi studiju laikā.

Savukārt 1. studentu viesnīcā veikta fasādes un pārseguma siltināšana, apkures un ventilācijas sistēmas atjaunošana, siltummezgla rekonstrukcija, siltumapgādes sadales rekonstrukcija, balansēšanas vārstu uzstādīšana apkures stāvvadiem, vējtveru un vitrīnu izbūve. Tā kā viesnīca atrodas blakus Sv. Trīsvienības baznīcai, sakārtota valsts nozīmes kultūras teritorija, demontēta vecajam mūrim pieguļošā piebūve, atjaunots Sv.Trīsvienības baznīcas torņa sētas fragments un ieklāts bruģa segums. Paralēli energoefektivitātes veicināšanas darbiem aizvadītājā studiju gadā veikts viesnīcas iekštelpu remonts un tā tuvākajos mēnešos būs pieejama studentiem.

Aktīvie remontdarbi šobrīd norisinās tikai 6. dienesta viesnīcā, kurā nav paredzēts iekštelpu remonts, bet tiek īstenota virkne citu nozīmīgu pasākumu: ārsienu un cokola siltināšana, bēniņu pārseguma siltināšana, jumta konstrukcijas remonts un zibens aizsardzības sistēmas izbūve, logu un durvju nomaiņa, apkures sistēmas un siltummezgla pārbūve, ventilācijas atjaunošana un ārējā gāzes vada pārvietošana. Plānots, ka šie darbi noslēgsies šī gada vēlā rudenī.

Studenti par iespējām izmantot viesnīcas studiju laikā aicināti sazināties ar viesnīcu pārvaldniekiem. Detalizēta informācija pieejama LLU portālā - https://www.llu.lv/lv/studentu-viesnicas.

Energoefektivitātes paaugstināšana LLU ēkās notiek trīs projektu ietvaros: “Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 9. dienesta viesnīcā K.Helmaņa ielā 2, Jelgavā” (Nr. 4.2.1.2/17/I/029, ERAF finansējums 499,1 tūkst. EUR apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 88 tūkst. EUR), “Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 1. dienesta viesnīcā Lielā ielā 1, Jelgavā” (Nr. 4.2.1.2/17/I/039, ERAF finansējums 342,3 tūkst. EUR apmērā, valsts budžeta līdzfinansējums 60,4 EUR un LLU finansējums 85,7 tūkst. EUR) un “Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 6. dienesta viesnīcā Pētera ielā 1, Jelgavā” (Nr. 4.2.1.2/18/I/002, ERAF finansējums 406,9 tūkst. EUR apmērā, valsts budžeta līdzfinansējums 71,8 tūkst. EUR un LLU finansējums 61,1 tūkst. EUR).

Logo

 

Pievienots 31/07/2018