Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursnieku badmintona turnīrs noslēdzies ar VMF un TF uzvarām

25.septembrī LLU Sporta centrā notika tradicionālās pirmkursnieku sacensības badmintonā. Gan vīriešu, gan arī sieviešu turnīros uzvarēja spēlētāji ar iepriekšēju pieredzi Latvijas badmintona reitinga turnīros – Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studente Elza Lota Buša no Cēsīm un Tehniskās fakultātes (TF) students Māris Nagobads no Talsiem.

Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē 2. un 3. vietu izcīnīja spēlētāji, kuriem šis bija pirmais badmintona turnīrs. Vīriešu vienspēlēs 2.vietu izcīnīja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes students Gvido Rāts, 3.vietā ierindojās tās pašas fakultātes students Klāvs Kamerāds.

Savukārt sieviešu vienspēlēs 2.vietu izcīnīja Vides un būvzinātņu fakultātes studente Solvita Šaraka, bet 3.vietu ieguva tās pašas fakultātes studente Renāte Upnere.

Badmintons ir viens no 10 sporta veidiem, kas iekļauts ne tikai pirmkursnieku sporta turnīrā, bet arī LLU Universiādē. Tāpat badmintonu studenti var izvēlēties kā vienu no sporta veidiem studiju kursa “Sports” ietvaros. LLU pilna laika pamatstudiju 1. un 2. kursa studentiem studiju kursa "Sports” nodarbības ir obligātas, par to saņemot 3 kredītpunktus.

Badmintona nodarbības LLU studentiem LLU Sporta centrā notiek divas reizes nedēļā - pirmdienās un trešdienas no plkst. 16.30 līdz 18.00. LLU studentiem badmintona nodarbības ir bezmaksas. Šajā laikā badmintona treniņus apmeklē ne tikai tie studenti, kas pirms iestāšanās LLU ir trenējušies Latvijā, bet arī ārvalstu studenti no Indijas, Šrilankas, Ķīnas, Pakistānas, Rumānijas, Azerbaidžānas, Francijas un Vācijas.

LLU badmintona izlases dalībniekiem, kuri pārstāv LLU Latvijas čempionātā, Latvijas Universiādē un SELL spēlēs, LLU Sporta centrs apmaksā dalību šajos turnīros, kā arī apmaksā Latvijas badmintona reitinga licences, nodrošina uz turnīriem ar LLU formas tērpiem, kā arī piešķir bezmaksas abonementu uz LLU peldbaseinu un trenažieru zāli.

2018. gadā LLU saņēma Latvijas badmintona federācijas Gada balvu kā "Gada Augstskola 2017."

Pievienots 26/09/2018