Pārlekt uz galveno saturu

Uzbekistānas profesori gūst pieredzi studiju procesa vadīšanā LLU

Oktobrī LLU pieredzes apmaiņas vizītēs viesojas Uzbekistānas augstskolu profesori - Taškentas Valsts agrārās universitātes Andižanas struktūrvienības asociētais profesors Bahodirjons Nosirovs (Bahodirjon Nosirov) un Samarkandas Veterinārmedicīnas institūta profesore Šakista Išnijazova (Shakista Ishniyazova).

Profesoru vizītes viena mēneša garumā finansiāli tiek atbalstītas no Uzbekistānas prezidenta stipendiju fonda, lai dotu iespēju uzbeku kolēģiem iepazīties ar LLU mācībspēku praksi studiju procesa vadīšanā. Izmantojot Latvijā iegūto starptautisko pieredzi, Uzbekistānas akadēmiskā personāla pārstāvji gatavos studiju līdzekļus un grāmatas saviem studentiem.

B. Nosirovs viesojas Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē un gatavo mācību grāmatu par agrāro ekonomiku, savukārt Š. Išnijazova gūst pieredzi Pārtikas tehnoloģijas fakultātē un piedalās pārtikas tehnologu vadītajos studiju kursos un laboratorijas darbos. Paralēli darbam fakultātēs profesori jau tikušies arī ar LLU rektori Irinu Pilveri un Starptautiskās sadarbības centra vadītāju Voldemāru Barisu.

Ar abām Uzbekistānas augstākās izglītības mācību iestādēm LLU ir noslēgti sadarbības līgumi. Pamatojoties uz tiem un Latvijā gūto pieredzi, Uzbekistānas kolēģi ir ieinteresēti uzaicināt LLU mācībspēkus vadīt vieslekcijas savās augstskolās.

Tā kā B. Nosirovs ir gan Agrobiznesa un investīciju nodaļas asociētais profesors, gan Starptautiskās sadarbības centra vadītājs savā universitātē, vizītes laikā arī tiks pārrunātas abu universitāšu plašākas sadarbības iespējas. Viena no tām varētu būt atkārtots pieteikums Erasmus+ programmā, lai varētu īstenot studiju un prakses mobilitātes starp LLU un Taškentas Valsts agrāro universitāti.

Uzbekistānas universitātes
Pievienots 08/10/2018