Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Trīs LLU studenti par augstiem sasniegumiem sportā saņems LSFP stipendijas

14. novembrī jau 12. gadu norisinājās ikgadējā Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Sporta stipendiju pasniegšanas ceremonija. LSFP informē, ka ceremonijas laikā stipendiāti parakstīja līgumus un saņēma atzinības rakstus par spēju savienot augsta līmeņa sportu ar sekmīgām studijām augstskolā. Kopumā stipendijas šogad tika piešķirtas 38 sportistiem, no kuriem trīs izcili sportisti studē LLU.

LSFP stipendiātu vidū ir LLU Lauksaimniecības, Meža un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātēs studējošie.

Šajā studiju gadā LSFP sporta stipendiju 1400 eiro apmērā ieguvis 2018. gada Pasaules junioru vicečempions, skeletonists Krists Netlaus, kurš paralēli starptautiski atzītajām sporta gaitām šogad sācis studijas LLU Lauksaimniecības fakultātes pamatstudiju programmā “Lauksaimniecība”.  

Savukārt autosportists un Meža fakultātes students Reinis Nitišs ieguvis 1300 eiro stipendiju. Viņš paralēli 2018. gada Eiropas rallijkrosa čempiona titula iegūšanai veiksmīgi turpina studēt pamatstudiju programmā “Kokapstrāde” un pēc nepilniem diviem gadiem gatavojas iegūt inženierzinātņu bakalaura grādu materiālzinātnē, un kļūt par kokapstrādes inženieri.

Trešā stipendiāte no LLU ir vieglatlēte un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes maģistrante Evija Šēfere, kura saņēmusi 400 eiro lielu stipendiju. Evija studē akadēmiskā maģistra studiju programmā “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” un paralēli augstvērtīgiem sasniegumiem Latvijas skriešanas sportā šajā studiju gadā gatavojas iegūt sociālo zinātņu maģistra grādu.

Kopumā stipendiju komisija saņēma 63 studējošo sportistu pieteikumus. Visvairāk stipendijas ieguvēju studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā – 17, Rīgas Stradiņa universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē – katrā pa četriem stipendiātiem, Latvijas Universitātē un LLU – pa trīs, Daugavpils Universitātē – divi, Vidzemes Augstskolā, Liepājas Universitātē un Latvijas Kultūras akadēmijā – pa vienam. Savukārt divi Sporta stipendiju ieguvēji mācās ārzemju augstskolās.

LSFP Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu, sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.  

Pievienots 20/11/2018