Pārlekt uz galveno saturu

LLU darbinieku sporta dienās ļoti saspringtā cīņā uzvaru izrauj Tehniskā fakultāte

23. janvāra vakarā LLU Sporta centrā noslēdzās 2019. gada LLU darbinieku sporta dienas. Divu dienu garajā un nogurdinošajā sporta aktivitāšu maratonā uzvaru par ‘mata tiesu’ izrāva Tehniskās fakultātes (TF) pārstāvji, kas tikai pēc papildus kopvērtējuma rādītājiem (vairāk pirmās vietas atsevišķos sporta veidos) pārspēja Vides un būvzinātņu fakultāti (VBF).

Kopumā 2019. gada LLU darbinieku sporta dienās tika pārstāvētas 9 struktūrvienības no 10 iespējamajām. Šogad uzvaras laurus 9 komandu konkurencē plūca TF pārstāvji, kas kopvērtējumā spēja sakrāt 211 punktus. Interesanti, ka otrās vietas ieguvēji VBF komanda arī savāca 211 punktus, taču TF spēja izcīnīt vairāk uzvaras atsevišķās disciplīnās (8 TF uzvaras pret 4 VBF uzvarām) un tieši šis papildus rādītājs kopvērtējumā ļāva TF mācībspēkiem izbaudīt uzvaras garšu.

Savukārt trešo vietu izcīnīja kupli pārstāvētie Lauksaimniecības fakultātes (LF) darbinieki, kuri divās dienās sakrāja 196 punktus. Ceturtajā vietā ar 164 punktiem ierindojās Meža fakultātes (MF) vienība, kamēr nedaudz nopakaļus ar 153 punktiem piektajā vietā ierindojās aktīvie un izturīgie Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) pārstāvji. Sesto vietu ieguva azartiskais Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) kolektīvs, kas iespēja gūt 134 punktus. Kopvērtējumu noslēdza Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF), Informācijas tehnoloģiju fakultāte (ITF) un Administratīvā pārvalde un valodu centrs (AC/VC), kas palika attiecīgi septītajā, astotajā un devītajā vietā.

Kā ierasts, mācībspēki savu sportisko cīņas garu varēja izjust gan dažādās sporta spēļu, gan individuālajās sporta disciplīnās. Pat tie, kuri vislabāk sporto ar šaha figūrām, spēļu kārtīm un pildspalvām rokās, varēja izvēlēties sev piemērotas aktivitātes. Par divu dienu kulminācijas disciplīnu kļuva stafete “Desas”, kurā fakultāšu komandu vidū netrūka ne sportiska azarta, ne koleģiāla atbalsta. LLU Sporta centrs bija parūpējies, lai akadēmiskie prāti, kuri parasti “Desas” spēlē uz papīra, datorā vai mobilajā telefonā, izkustētos un vienlaicīgi asinātu ne vien savus prātus, bet arī izvingrinātu kājas.

Noslēgumā LLU Sporta centrs sveica ar diplomiem katras sporta disciplīnas godpilno trīs vietu ieguvējus.

LLU darbinieku sporta dienas jau tradicionāli tiek organizētas vienu reizi gadā janvāra izskaņā, lai dotu iespēju visiem LLU darbiniekiem piedalīties fiziskajās aktivitātēs, pārbaudīt savu erudīciju sporta pasaules zināšanās un draudzīgā cīņā noskaidrot sportiskāko struktūrvienību.

Pievienots 24/01/2019