Pārlekt uz galveno saturu

Vidusskolēni aicināti pieteikties LLU Jauno būvnieku skolā

Attēla autors: No LLU arhīva

2019. gada pavasarī LLU VBF tiks organizētas nodarbības skolēniem “Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā", uz kuru aicināti vidusskolēni un tehnikumu audzēkņi, kuri vēlas iepazīt Latvijas Lauksaimniecības universitāti un savu nākotnes profesiju.

Nodarbības organizēs LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) būvniecības specialitātes mācībspēki un studenti. Tiem jauniešiem, kuri ir izlēmuši pēc vidusskolas vai tehnikuma absolvēšanas sākt mācības Būvniecības studiju programmās, šī ir lieliska iespēja brīvā un nepiespiestā gaisotnē iepazīt studiju vidi, mācībspēkus un sagatavoties studijām. Taču tie, kuri vēl nav izlēmuši, kur studēt, skolas nodarbībās varēs pārliecināties par savu atbilstību izvēlētai profesijai. Dalība skolas nodarbībās ikvienam vidusskolēnam ir bez maksas.

Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā augstskolas speciālistu vadībā ikviens varēs gūt priekšstatu par būvinženiera, būvdarbu vadītāja, būvuzrauga un būvkonstrukciju projektētāja profesiju specifiku, turklāt atklās šī darba nozīmīgumu un atbildību, jo kvalitatīvai un drošai būvei ir jākalpo 50, 100 vai pat vairāk gadus.

Plānots, ka nodarbības notiks Vides un būvzinātņu fakultātē: sestdienās no plkst. 11.00 – 14.00. Kopumā jaunajiem būvinženieriem paredzētas 4 nodarbības, kurās viņi iegūs punktus, un labākie, pēc sekmīgas vidusskolas vai tehnikuma absolvēšanas, iegūs tiesības studēt valsts budžeta finansētās vietās profesionālajā bakalaura studiju programmā "Būvniecība", kā arī studēt nepilna laika 1. vai 2. līmeņa profesionālajā studiju programmā "Būvniecība".  Minēto studiju programmu absolventiem pēc būvprakses pierādīšanas, būs iespējas iegūt Latvijas Būvinženieru savienības Būvprakses sertifikātus (būvdarbu vadīšanā, būvuzraudzībā, u.c.), tādējādi veiksmīgi konkurējot darba tirgū.

Pieteikšanās Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolas nodarbībām, sazinoties ar vadītāju Sandru Gustu pa tālr. 29586012 vai rakstot uz e-pastu: sandra.gusta@llu.lv.

LLU – vieta, kur top veiksmīgas karjeras! 

Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolas darba plāns 

Pievienots 15/03/2019