Pārlekt uz galveno saturu

Lauksaimniecības fakultātei jau ierasti absolventu izlaidums vasaras saulgriežos

21. jūnijā, vasaras saulgriežu vakarā, izlaidumu LLU Aulā svinēja Lauksaimniecības fakultātes absolventi, kuri absolvēja universitātes senāko fakultāti. Diplomus par iegūtu augstāko izglītību ieguva 62 pamatstudiju un 11 augstākā līmeņa studiju absolventi. Turklāt izcilākie studiju noslēguma darbu autori saņēma arī SIA “Scandagra Latvija” balvas.

“Lauksaimniecības fakultātei vairāk kā 150 gadu attīstības vēsturē ir izveidojušās stipras tradīcijas. Viena no tām ir izlaidums tieši vasaras saulgriežos vai pavisam īsu brīdi pirms latviešu nozīmīgākajiem gadskārtu svētkiem. Četri studiju gadi bakalauriem un divi studiju gadi maģistriem aizskrējuši ar Pirmās formulas cienīgu ātrumu. Izlaidums atkal ir pienācis un kārtējo lauksaimniecības speciālistu metienu palaižam lielajā dzīvē, kur lauksaimniecības nozare absolventus jau nepacietīgi gaida. Lauksaimnieki ražu vāc rudenī, bet universitātē ražas laiks ir vasarā. Ievelciet elpu, pasmaržojiet un jūs sajutīsiet, ka universitātes ražas laiks smaržo pēc jaunības, sapņiem, dižiem plāniem, cerībām, Jāņu zālēm, jasmīniem, liepziediem. Tas arī smaržo pēc vasaras, kas ir pilnā plaukumā, un mēs, mācībspēki, esam priecīgi par 73 jaunajiem speciālistiem – agronomiem, zootehniķiem un lauksaimniecības uzņēmumu vadītājiem,” atklājot izlaidumu, teica Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile.

Augstākā līmeņa studiju programmu “Lauksaimniecība” absolvēja 11 jaunie maģistri. Savukārt pamatstudiju programmu “Lauksaimniecība” absolvēja 62 studējošie, iegūstot profesionālo bakalaura grādu dažādās specializācijā s: lauksaimniecības uzņēmuma vadītāja kvalifikāciju ieguva 15 absolventi, ciltslietu zootehniķa kvalifikāciju ieguva 13 absolventi, agronoma kvalifikāciju laukkopībā ieguva 31 absolvents un agronoma kvalifikāciju dārzkopībā ieguva 3 absolventi.

2019. gadā jau otro reizi norisinājās fakultātes sadarbības partnera SIA “SCANDAGRA Latvija” izsludinātais Lauksaimniecības fakultātes bakalaura darbu agronomijā konkurss, kura rezultātus izlaiduma laikā paziņoja uzņēmuma vadītājs Pēteris Stupāns. Par labāko darbu autoriem uzņēmums atzinis Namedu Astašovu, Žani Andersonu un Krišjāni Reini Auguli un piešķīra absolventiem izlaiduma noslēgumā balvas.

“Esam priecīgi sadarboties ar LLU Lauksaimniecības fakultāti, kas sagatavo tik augsta līmeņa speciālistus lauksaimniecības nozarei. Īpaša pateicība mācībspēkiem par lielu ieguldīto darbu mūsu nozares attīstībai,” sveicot konkursa uzvarētājus, pateicību universitātei pauda P. Stupāns.

Jāpiebilst, ka uzņēmums LLU studējošajiem arī nodrošina prakses vietas studiju laikā un par atbalstu studijās un pētniecībā šī gada ziemā saņēma LLU apbalvojumu “Uzņēmējs nākotnei”.

LLU vasaras izlaidumu laiks noslēgsies 27. jūnijā, kad izlaidumā sveiks Veterinārmedicīnas fakultātes absolventus. Kopumā visos studiju līmeņos, tostarp doktora studijās, 2018./2019. studiju gadā LLU absolvē 732 absolventi, no kuriem četras pamatstudiju līmeņa studentes ieguvušas diplomus ar izcilību.

Turpmākās divas nedēļas izlaiduma foto var lejuplādēt, izmantojot šo saiti.

Pievienots 25/06/2019