Pārlekt uz galveno saturu

Rudenī studijas LLU sāk vairāk kā 40 Erasmus+ studenti

Studijas LLU šajā rudenī līdztekus pilna laika studentiem sāks 43 studenti no dažādām valstīm, kuri Jelgavu izvēlējušies kā Erasmus+ studiju mobilitātes augstskolu un zināšanas savā specialitātē papildinās šeit vismaz vienu semestri.

Pirmajā studiju nedēļā visi Erasmus+ studenti kopīgi iepazīst universitāti, Jelgavu un viesojas dažādās Latvijas vietās. Iepazīšanās pasākumi tiek organizēti, lai studenti iepazītu vidi, kura uz laiku kļūs par viņu mājām, un vieglāk iekļautos tajā vēl pirms lekciju sākuma. Kopā ar Erasmus+ studentiem šonedēļ aktivitātēs piedalās arī daļa ārvalstu studentu, kuri izvēlējušies studēt Jelgavā visu studiju laiku.

Visvairāk mobilitātes studentu šoruden uzņems Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, kurā studēs 10 Erasmus+ studenti, savukārt Informācijas tehnoloģiju fakultātē 9 studējošie, Lauksaimniecības fakultātē 8 un Vides un būvzinātņu fakultātē 7 mobilitātē esoši studenti. Pāris studējošo izvēlējušies arī Meža, Tehnisko un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti.

Kopumā viņi pārstāv 15 dažādas valstis, no kurām vislielākās grupas ieradušās no Maltas, Čehijas un Turcijas. Taču studentu vidū ir pārstāvētas arī Lietuva, Krievija, Baltkrievija, Rumānija, Francija, Vācija, Polija, Grieķija, Nīderlande, Portugāle, Ukraina un Kazahstāna.

Visi studējošie pārstāv LLU sadarbības universitātes un augstskolas, ar kurām noslēgti sadarbības līgumi un norisinās arī mācībspēku apmaiņa. Jelgavā viņi pavadīs vismaz vienu semestri un, kad janvārī nokārtos individuālos pārbaudījumus, atgriezīsies savās mājas augstskolās.

Pievienots 04/09/2019