Pārlekt uz galveno saturu

LLU pirmo reizi iekļūst prestižajā Times Higher Education Emerging Economies pasaules universitāšu reitingā

2020. gada februārī publicēts jaunākais Times Higher Education Pasaules universitāšu reitings 2020, iekļaujot tikai tās valstis, kurās ir attīstības ekonomika. To vidū nosauktas arī trīs Latvijas universitātes, tostarp LLU, kas prestižajā reitingā iekļuvusi pirmo reizi un starptautiskajā vidē zināma kā Latvia University of Life Sciences and Technologies.

Times Higher Education reitingā tiek vērtētas pētniecībā aktīvas universitātes no visas pasaules, izmantojot vairākus kritērijus piecos darbības virzienos: studijas (studiju vide), zinātne (apjoms, ienākumi, reputācija), citējamība (zinātnes ietekme), starptautiskais profils (mācībspēki, studenti, pētījumi) un ienākumi no nozares (zināšanu pārnese). Ar kritēriju palīdzību tiek mērīti universitāšu sasniegumi un reitingā iekļautas tikai pasaulē labākās universitātes.

Vadošās trīs vietas jaunākajā attīstības ekonomikas valstu reitingā ieņem universitātes no Ķīnas - Tsinghua University, Peking University un Zhejiang University. Taču kopumā reitinga kvalitātes prasībām atbilstošas ir 533 augstākās izglītības un pētniecības iestādes no dažādām attīstības ekonomikas pasaules valstīm. LLU ieguvusi vietu grupā no 400-500 un visaugstākos rādītājus ieguvusi zinātnē un zināšanu pārnesē.  

Līdz šim LLU bija iekļuvusi starp labākajām universitātēm QS Eiropas jaunattīstības un Centrālāzijas valstu augstskolu reitingā, kurā ik gadu tiek nosauktas reģiona 250 labākās universitātes, taču iekļūšana Times Higher Education Pasaules universitāšu reitingā norāda uz universitātes starptautisko atpazīstamību un konkurētspēju daudz plašākā mērogā, kas šobrīd būtiski pieaugusi. Turklāt tā iekļuvusi arī šī paša visu pasaules valstu reitingā, kā arī kopējās pasaules  inženierzinātņu, dzīvības zinātņu un sociālo zinātņu virzienos.

Pievienots 24/02/2020