Pārlekt uz galveno saturu

Konkursa “Laukiem būt” idejas izvērtē LLU mācībspēki

Jau trešo gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) konkursā “Laukiem būt” dalībnieku biznesa idejas izvērtē LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes mācībspēki, kuri ikdienā iesaistīti ekonomikas un vadības virziena studiju īstenošanā universitātē un ir eksperti lauku uzņēmējdarbībā. Šogad konkursam pieteiktas 68 jaunas idejas, kas ir rekordliels skaits šajā konkursā.

Konkurss “Laukiem būt” ir noslēgums uzņēmējdarbības uzsākšanas mācībām, kurās katru gadu tiek aicināti piedalīties  jaunieši vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Pēc mācībām ikvienam ir iespēja sagatavot un iesniegt konkursam savu biznesa plānu, sacenšoties par naudas balvām.  

Kā atzīst konkursa žūrijas pārstāve un LLU profesore Anita Auziņa, “Laukiem būt” idejas tiek piedāvātas plašā nozaru lokā - gan lauksaimniecībā, gan ne-lauksaimniecības pakalpojumu sniegšanā un produktu ražošanā. Šogad jaunie lauksaimnieki un pievienotās vērtības radītāji centušies ņemt vērā sabiedrības intereses un vajadzības, piedāvājot inovatīvus risinājumus: glempingu uz salas, kaltētu garšaugu sainīšus zupām, kokosriekstu čaulas traukus, bērniem līdzi augošus apģērbus, īpašu trušu vilnas dziju, augu hidrolātu ražošanu, eksotisku sēņu audzēšanu un citus. Turklāt daļa ideju saistītas ar inženierzinātnēm, tai skaitā vadības iekārtu programmēšanu un inženiera pakalpojumiem sarežģītu iekārtu remontam.

Jauniešiem, kuri pēc “Laukiem būt” mācībām un konkursa noslēguma ieinteresēti turpināt izglītības ieguvi biznesa vadības virzienā, LLU piedāvā studijas Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē, lai dotu iespēju plašāk izprast uzņēmējdarbības procesus un iegūt vadītāja kompetences.

Pievienots 06/03/2020