Pārlekt uz galveno saturu

ITF absolventam Sandim Taukuļam programmēšana nebija mīlestība no pirmā acu uzmetiena

Attēla autors: No LLU arhīva

Sandis Taukuļs ir programmatūras izstrādātājs uzņēmumā "If apdrošināšana" un šobrīd strādā pie projekta, kas saistīts ar "If" informāciju tehnoloģiju iekšējās pārvaldības sistēmu Skandināvijā. Ceļš līdz šai darba vietai un darba pienākumiem kļuva iespējams brīdī, kad Sandis uzzinājis, ka LLU piedāvā augstāko izglītību IT nozarē, un izlēmis, ka Jelgava būs īstā vieta studijām. Tā puisis četru gadu laikā kļuva par LLU Informāciju tehnoloģiju fakultātes (ITF) studiju programmas "Datorvadība un datorzinātne" absolventu.

Lai gan studijas un darbs IT nozarē saistījušas Sandi jau bērnībā, pirmajos studiju gados viņš bijis pārliecināts, ka noteikti nekļūs par programmētāju. Viņam patikuši multimediji un tīkla iekārtas. Programmēšana iepatikusies krietni vēlāk universitātē, un, kad 3. kursā bija jāmeklē prakses vieta, Sandis, izraudzījies fakultātē izvietoto "If apdrošināšana" sludinājumu, nolēma pieteikties. Pats stāsta: "Uzņēmums likās ļoti saistošs un pievilcīgs, tāpēc nolēmu iet praksē "If". Pēc 3 mēnešu "If" junioru skolas absolvēšanas, uzņēmums piedāvāja darba līgumu un es piekritu. Un tā es strādāju If nu jau vairāk kā 3 gadus.”

Studiju procesā puisim vislabāk paticis praktisko apmācību lielais īpatsvars, turklāt fakultātē ir bagātīgs IT aprīkojums, kuru iespējams izmantot arī ārpus nodarbībām. "ITF bija iespēja darboties ar robotiem, programmēt mikrokontrolierus, konfigurēt serverus un īstenot dažādas idejas. Mācībspēki vienmēr bija gatavi palīdzēt un dot padomus," stāsta Sandis.

Papildus studijām viņš Jelgavā dejoja tautas dejas, iesaistījās ITF Studentu pašpārvaldē, organizācijā "ESN Jelgava” (Erasmus Students Network), kā arī sportoja. Galvenie ieguvumi no ārpusnodarbību aktivitātēm bijuši jaunu kontaktu apzināšana, kā arī iemaņu papildināšana. Sandis uzsver, ka socializēšanās ir būtiska studiju sastāvdaļa, jo tādējādi bijusi iespēja paplašināt redzesloku un veidot unikālas studentu dzīves atmiņas. 

Nākotnes plānos puisim ietilpst IT zināšanu attīstība, kā arī darba turpināšana pie pašreizējā projekta, taču viņam jau ir idejas par kādu jaunu projektu, kas palīdzētu veikt ikdienas darbu mājās.

Sandis plāno arī turpināt studijas maģistrantūrā un topošajiem studentiem iesaka Jelgavu izvēlēties par studiju vietu: "Jelgavā ātri var sajusties kā mājās. Ne visi var teikt, ka viņi ir studējuši pilī. Jūs varēsiet!"

Pievienots 26/05/2020