Pārlekt uz galveno saturu

Izcilības diplomu saņems četras LLU absolventes

Attēla autors: No LLU arhīva

2020. gada vasarā Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) diplomus saņems nepilni seši simti bakalauri un maģistri, no tiem četras studentes - Danija Lazdiņa, Aiga Vespere, Katrīna Pētersone un Elīza Ilze Malceniece, kuras saņems izcilības jeb "sarkanos" diplomus.

Jau nākamajā nedēļā, 18. jūnijā, diplomu svinīgā izsniegšana LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) absolventiem, kuru vidū ir trīs LLU 2020. gada izcilnieces.

Danija Lazdiņa ir no Ikšķiles novada, bet pēc vidusskolas absolvēšanas savas studiju gaitas uzsāka LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes otrā līmeņa profesionālā studiju programmā "Pārtikas produktu tehnoloģija". Četru studiju gadu laikā viņa uzrādīja teicamus rezultātus, viņas vidējā svērtā atzīme bija 9 balles. Danija savā studiju noslēguma darbā izstrādāja tofu ražotnes projektu.

Tāpat Aiga Vespere no Siguldas novada par savu studiju vietu izvēlējusies LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, kur četrus gadus studēja otrā līmeņa profesionālā studiju programmā "Pārtikas produktu tehnoloģija". Lai iegūtu inženiera kvalifikāciju pārtikas un dzērienu tehnoloģijā, Aiga izstrādāja noslēguma darbu "Piena pārstrādes uzņēmuma projekts", turklāt studiju laikā viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,2 balles.

Katrīna Pētersone ir dzimusi rīdziniece, kura šogad absolvēs LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes akadēmisko bakalaura studiju programmu "Pārtikas kvalitāte un inovācijas", iegūstot inženierzinātņu bakalauru pārtikas zinātnē. Savā noslēguma darbā Katrīna veica uztura bagātinātāja – enerģijas batoniņa ar kofeīnu, L-teanīnu un ginka (Ginkgo biloba) ekstraktu izstrādi. Viņa studiju laikā uzrādījusi teicamus rezultātus un viņas vidējā svērtā atzīme bija 9,1 balles.

Savukārt viena izcilniece no LLU Lauksaimniecības fakultātes (LF) diplomu saņems 19. jūnijā  LLU Aulā Jelgavas pilī. 

Elīza Ilze Malceniece ir no Siguldas novada un šogad absolvēs LLU Lauksaimniecības fakultātes profesionālo bakalaura studiju programmu "Lauksaimniecība", kur vidējā atzīme studiju laikā bija 9,5 balles. Jaunā absolvente bakalaura darbu rakstīja par krāsaino burkānu ražu un tās kvalitāti ZS "Bračas".

Izcilās absolventes izlaidumos tiks sveiktas ārpus kārtas un viņas pirmās saņems dokumentus par augstākās izglītības iegūšanu sarkanos vākos, kā arī pateicības no LLU rektores un fakultātes par augsto sasniegumu studijās.

LLU izcilības diplomu pasniedz absolventiem, kuriem studiju laikā vismaz 75 procenti no atzīmēm bijušas 9 vai 10 un nav vērtējumu, kas zemāki par 7 ballēm. Tāpat diploma pretendentam valsts eksāmeni vai studiju noslēguma darbi jāaizstāv ar 9 vai 10 ballēm. Izcilības jeb "sarkanais diploms" ir pierādījums jauniešu augstajām darba spējām, disciplīnai un nopietnajai attieksmei pret studiju darbu.

Intervijas ar katru no izcilajām absolventēm un par viņu panākumiem studijās, kā arī nākotnes plāniem varēsiet lasīt  jūlijā LLU mājaslapā.

Pievienots 12/06/2020