Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgusies pieteikumu pieņemšana studijām LLU

3. augustā noslēdzās reflektantu pieteikumu pieņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietām. Studētgribētāju interese par Jelgavā piedāvāto augstāko izglītību ir pieaugusi, un kopumā lielāko pieteikumu skaitu saņēmušas pamatstudiju programmas veterinārmedicīnā, mežzinātnē, mežinženieros, datorvadībā un ekonomikā.

Šajā gadā vienotajā elektroniskās uzņemšanas sistēmā portālā www.latvija.lv reģistrējušies 9226 reflektanti, kas iesniedza pieteikumus pamatstudijām 12 Latvijas augstskolās. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu studētgribētāju skaits Latvijā ir pieaudzis, un līdzīga tendence vērojama arī LLU piedāvātajās pamatstudiju programmās.

Noslēdzoties vienotajai uzņemšanai, LLU pamatstudijās saņemti 835 pirmās prioritātes pieteikumi, un kopumā LLU studiju programmas pieteikumos minētas 2804 reizes, kas ir būtiski vairāk nekā pērn. Populārākā pilna laika pamatstudiju programma ir "Veterinārmedicīna", kas saņēmusi 98 pirmās prioritātes pieteikumus. Tai seko "Mežinženieris" (65), "Lauksaimniecība" (55), "Ekonomika" (49), "Mežzinātne" (41), “Ainavu arhitektūra un plānošana” (40), “Būvniecība” (38), "Datorvadība un datorzinātne" (34), "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" (33) un "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai" (32).

Savukārt augstākā līmeņa studijās saņemti 422 pieteikumi pilna laika un 10 pieteikumi nepilna laika studiju vietās. Lielākais pieteikumu skaits iesniegts programmās "Ekonomika" – 76, "Projektu vadība" - 70, "Uzņēmējdarbības vadība" - 65, , "Mežzinātne" - 39, "Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija" – 25, "Pārtikas zinātne" – 22, "Karjeras konsultants" – 21 un "Lauksaimniecība" – 20. Vairākās maģistra studiju programmās izveidojies konkurss uz valsts finansētajām studiju vietām un tajās uz vienu vietu pretendē vairāki cilvēki. Tās ir programmas "Projektu vadība", "Uzņēmējdarbības vadība", “Ekonomika", "Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija", "Mežzinātne", "Pārtikas zinātne" un “Karjeras konsultants”.

Pamatstudiju konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 8. augustā pēc plkst. 14, otrās kārtas rezultāti – 11. augustā pēc plkst. 17. Konkursa rezultāti tiks paziņoti portālā www.latvija.lv, kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā. Turpretim rezultāti par konkursu uz augstākā līmeņa studijām būs zināmi no 7. augusta, zvanot uz attiecīgās fakultātes dekanātu. LLU absolventi tos varēs aplūkot LLU Informatīvajā sistēmā, izmantojot savus pieejas datus. 

Provizoriskie uzņemšanas rezultāti liecina, ka dažās studiju programmās vēl būs pieejamas valsts finansētās studiju vietas un maksas vietas, taču par konkrētu vakanto studiju vietu skaitu LLU ziņos pēc 14. augusta, kad tiks apkopoti rezultāti par studiju līgumus noslēgušajiem reflektantiem.

Interesenti, kas nepaspēja pieteikties studijām, aicināti izmantot papildus uzņemšanas iespēju, jo plānots, ka LLU no 17. augusta turpinās uzņemšanu uz vakantajām studiju vietām. Detalizēta informācija par LLU studiju programmām atrodama LLU mājaslapā: https://www.llu.lv/lv/studiju-programmas.

Pievienots 03/08/2020