Pārlekt uz galveno saturu

LLU zinātnieki piedalīsies izstādē "RIGA COMM 2020"

Attēla autors: No LLU arhīva

15. un 16. oktobrī  Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pārstāvji piedalīsies LTC organizētajā Inovācijas stendā izstādē "RIGA COMM 2020", kas ir ikgadējs IT un biznesa pasākums pakalpojumu un ražošanas nozaru uzņēmējiem, valsts iestāžu vadītājiem un nozaru profesionāļiem, kur vienuviet iepazīt aktuālāko Baltijas un ārvalstu digitālo pakalpojumu sniedzēju un produktu izstrādātāju piedāvājumu. Pasākuma laikā ir iespēja konsultēties ar zinošiem speciālistiem un kopīgi izvēlēties piemērotākos risinājumus savam biznesam vai organizācijai.

Izstādes mērķis ir veicināt modernizāciju uzņēmumos, organizācijās, valsts un pašvaldību iestādēs, lai to darbs būtu efektīvāks. Izstādes saturs ir piemērots visu nozaru uzņēmējiem un vadītājiem.

LLU izstādē piedalīsies ar projektu RONIN "Robotizētas nezāļu ierobežošanas iekārtas izveide", kas tiek īstenots LLU Tehniskās fakultātes un LLU Augu aizsardzības zinātniskā institūta (Agrihorts) zinātnieku sadarbībā ar Elektronikas un datorzinātņu institūtu un zemnieku saimniecībām izstrādā nezāļu robotu - iekārtu, kas spēj autonomi pārvietoties pa lauku, identificēt nezāles un atšķirt tās no kultūrauga, kā arī izmantojot augstas enerģijas lāzera vai precīzi pozicionēta mehāniskā agregāta palīdzību, iznīcināt nezāli vai būtiski traucēt tās turpmāko augšanu.

Detalizēta informācija: https://rigacomm.com/lv/programma/

Izstādes darba laiks: ceturtdien un piektdien no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00.

Norises vieta: Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā

Pievienots 09/10/2020