Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Trīs LLU studenti par augstiem sasniegumiem sportā saņems LSFP stipendijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) apbalvojusi sportiskākos Latvijas studentus, kuri spēj apvienot augsta līmeņa sportu ar sekmīgām studijām augstskolā. Kopumā stipendijas šogad tika piešķirtas 51 pretendentam, no kuriem trīs izcili sportisti studē Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU).

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) 2020./2021. studiju gada Sporta stipendiju laureātu vidū ir LLU Vides un būvzinātņu fakultātes, Tehniskās fakultātes un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studenti. 

Šajā studiju gadā Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) 1400 eiro stipendiju saņēma peldētājs Jevgeņijs Boicovs. Viņš ir daudzkārtējs Latvijas čempions peldēšanā, kā arī studē Vides un būvzinātņu fakultātes studiju programmā "Būvniecība". Paralēli augstajiem sasniegumiem peldēšanas sportā viņš šajā studiju gadā gatavojas iegūt profesionālo bakalaura grādu būvniecībā un būvinženiera kvalifikāciju.

Savukārt riteņbraucējs un LLU students Arvis Dermaks ieguvis 1100 eiro stipendiju. Viņš paralēli starptautiski atzītajām sporta gaitām pašreiz studē Tehniskajā fakultātē. Savas studiju gaitas studiju programmā "Dizains un amatniecība" aizsāka pirms četriem  gadiem, līdz ar to arī viņš šajā studiju gadā plāno iegūt profesionālo bakalaura grādu izstrādājumu tehnoloģijās un dizainā un produktu dizainera kvalifikāciju.

Trešā stipendiāte no LLU ir triatloniste Daniela Leitāne. Viņa pagājušajā gadā kļuva par čempioni Eiropas kausa sprinta triatlonā juniorēm, bet nu jau divus gadus studē Pārtikas tehnoloģijas fakultātē studiju programmā "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība".

Kopumā stipendiju komisija saņēma 72 studējošo sportistu pieteikumus, no kuriem stipendija piešķirta 51 pretendentam. Visvairāk stipendiju ieguvēju studē Rīgas Tehniskajā universitātē – 21, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā – 12, Latvijas Universitātē -  seši,  Latvijas Lauksaimniecības universitātē -  trīs, Banku augstskolā, Rīgas Stradiņa universitātē, Biznesa vadības koledžā, Daugavpils Universitātē – pa divām un Vidzemes Augstskolā -  viena. Turklāt vēl divi studenti studē ārpus Latvijas.

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu, sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.  

Fotogrāfijai ilustratīva nozīme

Pievienots 02/12/2020