Pārlekt uz galveno saturu

Sporta centrs un Meža fakultāte saņem atzinību par Zemessardzes atbalstīšanu

Piekto gadu Aizsardzības ministrija pateicas uzņēmumiem un iestādēm, kas iesaistītas Zemessardzes atbalstīšanā, un pasniedz īpašus Goda rakstus un piemiņas balvas. Šogad apsveikto atbalstītāju vidū ir divas LLU struktūrvienības: Sporta centrs un Meža fakultāte.

“Zemessardze ir lielākā un teritoriāli plašāk pārstāvētā Nacionālo bruņoto spēku struktūra. Tā sniedz iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem darboties savas valsts labā, brīvprātīgi iesaistoties mūsu Latvijas aizsardzības un drošības garantēšanā. Tieši tāpēc ikviens to atbalstošs darba devējs ir nenoliedzams atbalsts gan Zemessardzei, gan ikvienam zemessargam, kurš velta savu laiku militārajām mācībām, lai apgūtu nepieciešamās prasmes un iemaņas krīzes situācijām. Darba devēju atbalsts dod mūsu zemessargiem motivāciju un spēku turpināt iesākto, vienlaikus stiprinot valsts aizsardzību,” teikts aizsardzības ministra Arta Pabrika uzrunā visiem Zemessardzes atbalstītājiem, tostarp LLU.

LLU kā darba devējs apbalvota ar Aizsardzības ministrijas Goda rakstiem divās nominācijās par Zemessardzes atbalstīšanu: Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sporta centrs – nominācijā “Uzņēmējs “Motivētājs”  un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte – nominācijā “Mācību iestāde “Izglītotājs par Zemessardzi”.  Tāpat arī no 52. Zemessardzes kaujas atbalsta bataljona komandiera Arvja Zīles saņemta piemiņas balva "Par atbalstu Zemessardzes spēju stiprināšanā".

Goda rakstus februārī individuāli saņēma Sporta centra direktors Jānis Vītols un Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

Foto autore: Evita Hibšmane.

Pievienots 01/03/2021