Pārlekt uz galveno saturu

Skolotājus un citus interesentus aicina piedalīties seminārā par ūdens procesiem vidē

Attēla autors: No LLU arhīva

Ik gadu 22. martā tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena, aicinot planētas iedzīvotājus izprast ūdens svarīgo nozīmi dzīvības uzturēšanā. Lai veicinātu izpratni par procesiem, kas saistīti ar ūdeni, un tajā notiekošajām pārmaiņām, LLU vides un ūdens pētnieki organizē tiešsaistes semināru skolotājiem “Ūdeņu dinamika vidē”, kas norisināsies Zoom platformā 22. martā no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00. Tajā īpaši aicināti piedalīties dabaszinātņu skolotāji un ikviens, kurš vēlas papildināt savas zināšanas un redzesloku šajā jomā.

"Apzināties ūdens vērtību un izprast procesus, kas notiek ūdenī, var tikai tos praktiski pārbaudot. Pasaules ūdens dienas ietvaros piedāvāsim praktiskus piemērus, kas ļaus pārbaudīt procesus ūdenī gan vērojot tos virtuāli, gan pēcāk izstrādājot individuāli reālajā vidē. Iegūtās zināšanas un pieredzi skolotāji varēs izmantot darbā ar saviem skolēniem,” stāsta semināra organizatore un Vides un būvzinātņu fakultātes pētniece Linda Grinberga.

Tiešsaistes semināra dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar LLU lektoru un pētnieku sagatavotajiem materiāliem par upju sateces baseiniem un ūdens bilanci, urbāno ūdens aprites ciklu, virszemes un pazemes ūdeņu mijiedarbību, ūdens veidiem augsnē un augiem pieejamo ūdeni, kapilaritāti un ūdens pacelšanās augstumu gruntī. Semināra noslēgumā tiks atklāti ar hidroenerģētiku saistīti jautājumi, ietverot informāciju par ūdens sāļumu, spēku un jaudu.

Tāpat pasākuma dalībniekiem būs iespēja iegūt shēmas, piktogrammas, praktiskā darba aprakstus un citus izdales materiālus, kas būs noderīgi darbā ar skolēniem dažādu mācību priekšmetu apguvē.

Seminārs norisināsies Zoom platformā un tajā varēs piedalīties jebkurš interesents, iepriekš reģistrējot savu dalību. Pieteikumus dalībai lūgums nosūtīt e-pastā informacija@llu.lv līdz 19. martam, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu un pārstāvēto organizāciju. Šie dati tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi un tā materiālu nosūtīšanai.

Semināru organizē LLU Vides un būvzinātņu fakultātes Vides un ūdenssaimniecības katedra.

Pasaules ūdens diena 22. martā tiek atzīmēta kopš 1993. gada visā pasaulē pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas iniciatīvas. Latvijā Pasaules ūdens diena tiek atzīmēta kopš 1996. gada, organizējot dažādas aktivitātes.

Afiša

Foto: momenti.lv

Pievienots 11/03/2021