Pārlekt uz galveno saturu

Diplomus saņem jaunie IT nozares speciālisti

Attēla autors: No LLU arhīva

18. jūnijā augstākās izglītības diplomus saņēma LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) 48 jaunie absolventi - programmēšanas inženieri, datorvadības un datorzinātnes bakalauri un informācijas tehnoloģiju maģistri.

Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, diplomu izsniegšana tika organizēta pēc plūsmas principa, nosakot katras studiju programmas absolventu konkrētu ierašanas laiku Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Šogad jaunos nozares profesionāļus īpašā video sveicienā (pieejams raksta beigās) uzrunāja Latvijas Lauksaimniecības universitātes vadība – rektore Irina Pilvere un zinātņu prorektore Irina Arhipova, kā arī Informācijas tehnloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols.

"Katrs izlaidums noslēdz zināmu dzīves posmu un rada jaunas iespējas turpmākai dzīvei. Latvijas Lauksaimniecības universitātē mēs lepojamies ar sensenām tradīcijām, ar interesantu un daudzveidīgu studentu dzīvi, ar labi aprīkotām un modernām laboratorijām, bet mēs lepojamies arī ar to, ka esam iekļuvuši starptautiskos universitāšu reitingos un inženierzinātņu jomā esam ieņēmuši 800+ vietu no vairāk kā 20 000 pasaules universitātēm. Informācijas tehnoloģiju joma šobrīd ir ļoti pieprasīta tautsaimniecībā ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. It sevišķi pēdējā gada laikā pierādījās, ka bez informācijas un komunikācijas tehnoloģijām mēs nevaram iztikt nevienā dzīves jomās. Novēlu katru rītu sagaidīt ar prieku, katru vakaru ar gandarījumu, būt drošam par rītdienu, būt veselam un laimīgam katru dienu," video sveicienā absolventus uzrunā LLU rektore Irina Pilvere.

Diplomi tika izsniegti 21 absolventam no akadēmiskās bakalaura studiju programmas "Datorvadība un datorzinātne", kuri ieguva inženierzinātņu bakalaurs datorvadībā un datorzinātnē. Kā labākos noslēguma darba autorus komisija atzina septiņus – Airitas Tiršas "Gaļas liellopu uzskaites tīmekļa informācijas sistēmas izstrāde" (darba vadītājs: asociētais profesors, Dr.sc.ing. Vitālijs Komašilovs), Rimanta Zeiļa "Dzelzsbetona kvalitātes novērtēšana izmantojot attēlu apstrādes metodes" (darba vadītājs: lektors, Mg.sc.ing. Ingus Šmits), Denisa Batova "Datora komponenšu virstaktēšana" (darba vadītāja: asociētā profesore, Dr.sc.ing. Tatjana Rubina), Kristapa Talapina "Dziļās mašīnmācīšanas modelis bišu aktivitātes novērtēšanai video materiālos" (darba vadītājs: asociētais profesors, Dr.sc.ing. Vitālijs Komašilovs), Renāra Pūces "LLU telpu atrašanās vietas noteikšanas risinājuma izstrāde" (darba vadītājs: docents, Dr.sc.ing. Armands Kviesis), Toma Paula "Aizsardzības metodes izmantojot detektēšanas un reaģēšanas pārvaldības sistēmas" (darba vadītājs: Win sistēmu administrators, Mg.sc.ing. Aigars Putnieks) un Viktora Fedoroviča "Android aplikācijas izstrāde tālrunim debess ķermeņu stāvokļa aprēķināšanai atkarībā no tālruņa atrašanās vietas un navigācija uz tiem" (darba vadītāja: asociētā profesore, Dr.sc.ing. Tatjana Rubina).

Tāpat diplomus saņēma profesionālā bakalaura studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai" 15 absolventi, iegūstot programmēšanas inženiera kvalifikāciju. Šajā studiju programmā īpaši tika izcelti divu absolventu noslēguma darbi - Bouchaib Maizou "Automatizācijas sistēmas prototipa izstrāde ar LoRaWAN un MQTT protokoliem" (darba vadītājs: SIA "Netix" direktors Gļebs Bikovs) un Ginta Romanovska "Ozola koksnes vainu noteikšana izmantojot attēlu segmentācijas principus" (darba vadītājs: profesors, Dr.habil.sc.ing. Pēteris Rivža).

Savukārt inženierzinātņu maģistra grādu informācijas tehnoloģijās saņēma 12 akadēmiskās maģistra studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas" absolventi. Viņu vidū viena absolventa  - Kārļa Raimonda Eniņa "Resursu plānošanas un e-komercijas sistēmu integrācijas metožu novērtējums automātiskas datu apmaiņas realizācijā" (darba vadītājs: SIA  "Cloud Enterprise Systems"  valdes loceklis, lektors, Mg.oec. Mārtiņš Štāls) maģistra darbs novērtēts ar teicami.

Jāatzīmē, ka šogad absolventu pulkam pievienojas arī trīs ārvalstu studenti – viens no profesionālā bakalaura studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai" un divi no akadēmiskās maģistra studiju programmas "Informācijas tehnoloģijas".

Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols video sveicienā atzīmēja, ka šogad fakultātei šis ir īpašs gads, jo tā dibināta tieši pirms 20 gadiem. Tāpat viņš  aicināja vienmēr studiju laiku atcerēties ar spilgtām atmiņām un, braucot gar Jelgavas pili, apstāties un apskatīties savu iemūrēto bruģakmeni, kā arī iegriezties fakultātē.

Kā nākamie diplomus saņems 21. jūnijā Pārtikas tehnoloģijas fakultāte un Meža fakultāte, 22. jūnijā Tehniskā fakultāte un Lauksaimniecības fakultāte, taču diplomu izsniegšanas sēriju 23. jūlijā noslēgs Veterinārmedicīnas fakultāte.

Fotogrāfijas iespējams lejupielādēt šeit.

LLU vadības un Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāna video sveiciens absolventiem

Pievienots 18/06/2021