Pārlekt uz galveno saturu

LLU turpina uzņemšanu brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās

Attēla autors: No LLU arhīva

Ar reflektantu reģistrēšanos un studiju līgumu slēgšanu jūlija vidū noslēdzās pamatuzņemšana lielākajā biotehnoloģiju un starpdisciplinārās augstākās izglītības iestādē Latvijā - Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Taču no 26. jūlija līdz 6. septembrim uzņemšana turpinās brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās. Līdz ar to kļūšana par Jelgavas studentu jau šajā rudenī vēl ir iespējama ikvienam, kurš nepaspēja pieteikties studijām jūlija sākumā.

Studētgribētājiem ir pieejamas maksas studiju vietas visās LLU piedāvātajās studiju programmās.

Turklāt vēl iespējams iegūt valsts finansētās pamatstudiju (bakalaura) vietas programmās “Lauksaimniecība”, “Būvniecība”, “Vide un ūdenssaimniecība”, “Zemes ierīcība un mērniecība”, “Lauksaimniecības inženierzinātne”, “Lietišķā enerģētika”, “Mašīnu projektēšana un ražošana”, “Kokapstrāde”, “Pārtikas kvalitāte un inovācijas”, “Pārtikas produktu tehnoloģija”.

Savukārt augstākā līmeņa studijās valsts finansētās vietas ir pieejamas programmās “Lauksaimniecība”, “Ekonomika”, “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”, “Lauksaimniecības un pārtikas biznesa vadīšana”, “Būvniecība”, “Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes”, “Lauksaimniecības inženierzinātne”, “Koksnes materiāli un tehnoloģija”, “Pārtikas zinātne”, “Pārtikas higiēna”, “Informācijas tehnoloģijas”.

Lielākajā daļa programmu pieejamo “budžeta” vietu skaits ir ļoti neliels, tāpēc interesenti ir lūgti pirms došanās uz fakultāti piezvanīt uz tās dekanātu un noskaidrot, vai tās vēl ir pieejamas.

Kopumā LLU studentiem piedāvā studijas 54 studiju programmās dažādos studiju līmeņos un virzienos – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs -, tādējādi dodot iespēju vienuviet attīstīt gan inženiertehnisko, gan radošo un sociāli orientēto domāšanu.

Pieteikšanās studijām notiek katru darbadienu no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 LLU fakultātēs. Studētgribētājiem līdzi jāņem pase vai identifikācijas karte un izglītības dokumentu oriģināli, kā arī studiju pieteikuma maksu apliecinošs dokuments. Ja šogad pieteikuma maksa jau ir veikta, otrreiz tā nav jāmaksā. Detalizētu informāciju par pieejamajām studiju vietām, fakultāšu kontaktiem un LLU bankas rekvizītiem lūgums skatīt raksta pielikumā. Tālrunis uzziņām 20227755.

Jaunie studenti aicināti fotografēties LLU studējošo kartei, kas kalpos kā studējošā statusa apliecinošs dokuments LLU. Studējošā karti iespējams izgatavot Jelgavas pilī (Lielā iela 2), 106. telpā. Ja studentam nav iespēja nofotografēties augustā, šāda iespēja būs arī studiju gada sākumā. Līdzi nepieciešams personas apliecinošs dokuments.

Augustā fotografēšanas LLU studējošo apliecībai notiks pēc šāda grafika:

Datums

Diena

Darba laiks

07.09 otrdiena 9.00 - 13.00
14.09.
21.09.
28.09.
 
02.09. ceturtdiena 12.00 - 16.00
09.09.
16.09.
23.09.
30.09.
Pievienots 01/09/2021