Pārlekt uz galveno saturu

Imatrikulēti 1244 jaunie LLU studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

6. septembrī LLU Jelgavas pils pagalmā aizvadīts Imatrikulācijas akts, kurā, piedaloties visu fakultāšu pamatstudiju pirmā kursa studentiem, LLU vadībai, mācībspēkiem un viesiem, tika  svinīgi sveikti LLU studentu saimē 1244 jaunie studenti, kuri studijas Jelgavā sāks šajā rudenī.

"Mēs esam pateicīgi, ka jūs par savu studiju vietu esiet izvēlējušies Latvijas Lauksaimniecības universitāti un jūs studēsiet vienā no četrām zinātnes universitātēm Latvijā. Mūsu universitāte ir starptautiski atpazīstama, kā arī tai ir bagātas un senas tradīcijas. Jūs savā dzīves gājienā varēsiet ierakstīt, ka šis Imatrikulācijas akts notiek jau 50. reizi. Universitātē jūsu galvenais uzdevums ir studēt un iegūt tik ļoti nepieciešamās zināšanas, lai jūs kļūtu par labiem speciālistiem kādā no bioekonomikas jomas nozarēm. Studiju laiks jau nav tikai darbs un studijas, esiet gudri un aktīvi, izmantojot tās iespējas, ko sniedz mūsu universitāte – sportojiet, dziediet, dancojot, spēlējiet teātrī, darbojieties studējošo pašpārvaldēs, jo tikai tā jūs iegūsiet tās prasmes, kas būs nepieciešamas turpmāk. Izbaudīsim studiju procesu, kas ir atsācies klātienē, būsim pacietīgi un iecietīgi viens pret otru. Lai ikvienam no jums veicas un izdodas šīs studijas noslēgt pēc vairākiem gadiem ar diplomu saņemšanu LLU Aulā," pasākuma laikā klātesošos uzrunāja LLU rektore Irina Pilvere.

Svinīgās ceremonijas laikā klātesošos uzrunāja, un ar jaunā studiju gada sākšanos sveica LLU rektore Irina Pilvere, studiju prorektors Aigars Laizāns, Latvijas Republikas zemkopības ministrijas pārstāvis Edvards Ratnieks, Saeimas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas vadītājs, LLU profesors Ilmārs Dūrītis, fakultāšu dekāni, LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) vadītājs Ernests Brēdiķis, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, studentu korporāciju un biedrību, kā arī biedrības "Latvijas Jauno zemnieku kluba" pārstāvji. Līdz ar studentu himnas "Gaudeamus" atskaņošanu, jaunieši tika oficiāli imatrikulēti, kļūstot par pilntiesīgiem LLU studentiem.

Turpinot 2012. gadā aizsākto tradīciju - Akadēmiskā ceļa veidošanu,  par godu pirmā kursa studentiem gājēju celiņā tika guldīta 30x30 cm liela bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpos gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.

Pievienots 06/09/2021