Pārlekt uz galveno saturu

LLU jātnieki sacensībās startē ar labiem rezultātiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas jātnieku federācijas Sporta centrā "Kleisti", Rīgā, šī gada 11. septembrī notika Latvijas jātnieku sporta dienu sacensības iejādē un paraolimpiskajā iejādē, kurās startēja arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) komanda, sasniedzot lieliskus rezultātus.

Viena no trim dalībniecēm sacensību sarežģītākajā shēmā Lielajā balvā bija LLU Zirgkopības mācību centra (ZMC) "Mušķi" trenere Terēze Rozenberga, kura ieguva otro vietu ar zirgu Kivi, pārstāvot jātnieku sporta klubu "Mežastrazdiņi".

Shēmā Nr. 3 junioru konkurencē LLU komandu ar diviem zirgiem pārstāvēja Letīcija Politere, ar SIA "HM Agro" piederošo Kalando ierindojoties otrajā un ar LLU zirgu Laso – piektajā vietā. Atvērtajā klasē trešo vietu izcīnīja Kristiāna Politere ar zirgu Lupe, kas arī pieder SIA "HM Agro".

Shēmā Nr. 2 amatieru konkurencē piedalījās LLU Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) 6. kursa studente Ieva Haitova ar LLU zirgu Leģionu. Šis pāris ierindojās ceturtajā vietā.

Pirmo sacensību pieredzi guva sirmais LLU zirgs Koralis kopā ar jātnieci Kristiānu Politeri, parādot lielisku sniegumu un izcīnot otro vietu shēmas Nr. 1 atvērtajā klasē. Pavisam neliela sacensību pieredze ir arī Latvijas siltasiņu šķirnes braucamā tipa LLU ķēvei Arabeskai, kas ir iesaistīta ģenētisko resursu saglabāšanas programmā. LLU Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) absolvente Līga Ansonska kopā ar Arabesku shēmas Nr. 1 amatieru konkurencē ierindojās piektajā vietā.

Uz gudrajiem, pieredzējušajiem un pacietīgajiem LLU zirgiem Laso un Leģiona iespēja krāt pieredzi ir jaunajām jātniecēm, katrs zirgs startēja pa vēl vienai reizei. Laso ar jātnieci Viktoriju Reinholdi shēmas Nr. 1 bērnu konkurencē ieguva pirmo vietu. Trešajā vietā šīs pašas shēmas amatieru konkurencē ierindojās Jeļizaveta Vaščenkova kopā ar Leģionu.

"Ar jātnieku sportu nodarbojos jau 10 gadus. Piecus gadus aizvadīju konkūra (šķēršļu pārvarēšanas) disciplīnā, bet, uzsākot studijas, pievērsos iejādei ZMC "Mušķi". Tā kā mums tiek dota iespēja piedalīties sacensībās ar LLU zirgiem, iejādes sacensībās šogad aizvadu savu ceturto sezonu, startēju II grupā. Man ļoti patīk dalība sacensībās, jo tas ir kā atskaites punkts par izdarīto darbu. Interesanti ir pēc startiem saņemt vērtējumu lapas, kurās redzamas atzīmes ar katru izpildīto shēmas elementu. Pēc tām vadāmies turpmākajos treniņos, īpaši strādājot pie tā, kas sanācis ne tik labi," par savu pieredzi stāsta VMF 6. kursa studente Ieva Haitova. Viņa ar savu startu sacensībās ir apmierināta, jo izdevās izpildīt elementus, kas citās reizēs nav sanākuši tik labi. "Esmu ļoti priecīga, skaidrs, ka darbs treniņos ir atmaksājies. Vēl gan jāturpina strādāt pie uzsēdes, tas ir mans klupšanas akmens un kavē sasniegt augstāku rezultātu. Ļoti patika pēc pauzes šajā Covid laikā atgriezties sacensību atmosfērā un noķert vajadzīgo adrenalīna devu," tā Ieva. "Vislielāko paldies vēlētos pateikt abām trenerēm – Kristiānai Politerei un Terēzei Rozenbergai  par man veltīto laiku, uzmanību un zināšanām. Paldies LLU par iespēju studentiem "Mušķos" trenēties! Paldies manam komandas biedram zirgam Leģionam, kurš ir lielisks skolotājs. Paldies arī staļļa meitenēm par palīdzību un atbalstu sacensību dienā!" saka Ieva.

Jauniete arī norāda, ka LLU ZMC "Mušķi" ir lieliska vieta jebkuram jātnieku sporta interesentam, kur apgūt vai papildināt savas jāšanas prasmes, jo ir apmācībai ļoti piemēroti, prasmīgi un droši zirgi, draudzīgs un atbalstošs kolektīvs, pieejams sertificēts, zinošs treneris, kā arī tiek piesaistīti citi nozares speciālisti un rīkoti semināri. "Ar treneriem varam vienoties un treniņu laikus pielāgot studiju grafikam. Man treniņš ir iespēja pēc garajām LLU nodarbībām izkustēties, pilnveidoties un uzturēt sevi formā. Kamēr kursa biedri studentu viesnīcās laiku pavada interneta vietnēs un skatās filmas, es savu studiju laiku nevaru iedomāties bez treniņiem "Mušķos", esmu te pavadījusi gandrīz jau sešus gadus," saka Ieva.

 

Informāciju sagatavoja:

LLU ZMC "Mušķi" vadītāja Ieva Krustiņa

ieva.krustina@llu.lv

T.: 27332108

 

Pievienots 15/09/2021