Pārlekt uz galveno saturu

Aicina piedalīties tiešsaistes seminārā par aktualitātēm augsnes zinātnē

Attēla autors: No LLU arhīva

Ik gadu decembrī tiek atzīmēta Pasaules Augsnes diena, aicinot sabiedrību izprast augsnes svarīgo nozīmi mūsu ikdienā. Lai veicinātu šo izpratni un dalītos ar labās prakses piemēriem, LLU Lauksaimniecības fakultāte aicina ikvienu interesentu 3. decembrī no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.00 piedalīties tiešsaistes seminārā "Aktualitātes augsnes zinātnē Latvijā un to praktiskā nozīme".

Tiešsaistes seminārā ar savām zināšanām un atziņām no pētījumiem dalīsies nozares profesionāļi – Raimonds Kasparinskis no Latvijas Augsnes zinātnes biedrības un LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes ar tēmām "Pasaules Augsnes diena" un "Aktualitātes augsnes ilgtspējīgai apsaimniekošanai Latvijā – problēmas un iespējamie risinājumi", Aldis Kārkliņš no Lauksaimniecības fakultātes ar tēmu "Cik labi mēs pazīstam Latvijas augsnes – informatīvais nodrošinājums un tā pielietojums", Baiba Buša, Kalvis Bērziņš, Kristiāna Skutele un Inesa Maaga no Lauksaimniecības fakultātes ar tēmu "Studentu pieredze un secinājumi par WRB augšņu klasifikāciju SYSTEM lauka seminārā Slovēnijā", Andris Gargurnis, Kitija Konošonoka, Rūdolfs Mednis un Inga Megne no Lauksaimniecības fakultātes ar tēmu "Starptautiskās augšņu klasifikācijas pamatprincipu apguve lauka seminārā Spānijā", Vita Dernova no Valsts augu aizsardzības dienesta ar tēmu "Lauksaimniecībā izmantojamās zemes oglekļa monitorings – šī brīža iestrādes un turpmākā loma lauksaimniecības zemes apsaimniekošanā", Ilze Vircava no Lauksaimniecības fakultātes ar tēmu "Augsnes apstrādes veida ietekme uz augsnes fizikālajām īpašībām", Ieva Erdberga no Lauksaimniecības fakultātes ar tēmu "Augsnes apstrādes veida ietekme uz augsnes aramkārtas granulometrisko sastāvu", Līvija Zariņa un Solveiga Maļecka no Agroekonomikas institūta ar tēmu "Pamatapstrādes veida ietekme uz augsnes agrofizikālajām īpašībām", kā arī Laila Dubova no Lauksaimniecības fakultātes ar tēmu "Mikrobioloģiskās aktivitātes novērtēšana augsnē". Turklāt semināra izskaņā klausītāji varēs uzdot sev interesējošos jautājumus un piedalīties diskusijās. 

Seminārs norisināsies Zoom platformā un tajā varēs piedalīties jebkurš interesents. Saite semināram pieejama, izmantojot šo linku.

Semināru organizē LLU Lauksaimniecības fakultātes Augsnes un augu zinātņu institūta Augsnes un agroķīmijas nodaļa.

Pasaules Augsnes dienu 5. decembrī atzīmē kopš 2014. gada. Lēmumu par šādas dienas iedibināšanu 2013. gadā pieņēma Apvieno Nāciju organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja.

Pasākuma programma

Foto

Raksta fotogrāfija no pexels.com.

Pievienots 25/11/2021