Pārlekt uz galveno saturu

Aicina piedalīties tiešsaistes seminārā "Vietējās pārtikas sistēmas kopienu ilgtspējas kontekstā"

28. decembrī plkst. 10.00 – 12.00 norisināsies tiešsaistes seminārs "Vietējās pārtikas sistēmas kopienu ilgtspējas kontekstā”, kurā aicina piedalīties  LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes pētnieki. Seminārs  tiek organizēts pētījuma projekta "Dzīvotspējīgas un ilgtspējīgas lauku kopienas: vietējās pārtikas sistēmas multiplikatīvais efekts" (LZP-2020/2-0409) ietvaros.

Semināra laikā pētnieku komanda stāstīs par projektā paveikto, aicinās uz diskusiju semināra dalībniekus, iezīmējot tālākos pētījumu virzienus un sadarbības iespējas. Pētījumā raksturota pārtikas sistēmu loma vietējās kopienās, to sociāli ekonomiskā un kultūras nozīme, kā arī ietekme uz vidi. Pētnieki dalīsies secinājumos par iespējamām politikas rekomendācijām, tiks prezentēti Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti, kuros atspoguļojas patērētāju redzējums par vietējo pārtiku un tās iegādi. Aptauja īstenota sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Lai piedalītos seminārā, aicinām reģistrēties tam līdz 27. decembrim, sūtot ziņu e-pastā Liga.Paula@llu.lv un norādot vārdu, uzvārdu, pārstāvēto organizāciju. Pieslēgties semināram būs iespējams no plkst. 9.45 Zoom saitē, kura tiks izsūtīta dalībniekiem pēc reģistrēšanās semināram.

Pētījums LZP-2020/2-0409 “Dzīvotspējīgas un ilgtspējīgas lauku kopienas: vietējās pārtikas sistēmu multiplikatīvais efekts” tiek īstenots Fundamentālo un lietišķo pētījumu 2020. gada zinātnieku individuālo projektu konkursa ietvaros. To finansiāli atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Latvijas Zinātnes padome.

Foto: pexels.com.

 

Pievienots 22/12/2021