Pārlekt uz galveno saturu

Altum balvu gada nogalē ieguvusi zinātņu doktore Kristīne Majore

22. decembrī LLU Aulā norisinājās svinīgā universitātes sēde, kurā tika sveikti jaunie doktori un Attīstības finanšu institūcijas “Altum” balvas laureāte. Ik gadu šo balvu iegūst maģistra vai doktora darbu autori, kas veltījuši zinātniski pētniecisko darbu lauku attīstības veicināšanai.

Attīstības finanšu institūcijas “Altum” balva jau vairākus gadus tiek pasniegta jaunajiem zinātniekiem par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu.

2021. gada nogalē Altum balvu ieguvusi Ph.D. Kristīne Majore par izstrādāto promocijas darbu “Sūkalu valorizācija laktozes pārstrādes produktu ieguvei”. Darbs izstrādāts, studējot doktora studiju programmā “Pārtikas zinātne”.  Zinātniskā vadītāja profesore, Dr. sc. ing. Inga Ciproviča.

Altum pārstāve Agrita Sabule, sveicot LLU saimi un konkursa laureāti uzsvēra: “Altumam ir liels gods jau vairākus gadus pēc kārtas piedalīties šajā apbalvošanā, sveicot jaunos cilvēkus, kuri ir veikuši milzīgu darbu. Ļoti ceram, ka tas nepaliks plauktā un tiks ieviests reālajā dzīvē, palīdzēs attīstīt mūsu novadu un kopumā visu Latviju. Lai visiem darbiem nākamajā gadā ir rezultāts un visas pārmaiņas ir tikai labas. Lai mūsu galvās mājo tikai labas domas!”

Altum balvas pasniegšana universitātē norisinās noslēgto sadarbības līgumu ietvaros starp balvas pasniedzējiem, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un LLU. A. Sabule pateicās universitātei un profesorēm Baibai Rivžai un Irinai Pilverei par aktīvo sadarbību.

Pievienots 22/12/2021