Pārlekt uz galveno saturu

"Mehu" absolventu saimei pievienojas jaunie profesionālās izglītības skolotāji

Attēla autors: No LLU arhīva

21. janvārī izskaņā augstākās izglītības diplomus saņēma trīs LLU Tehniskās fakultātes (TF) pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas "Profesionālās izglītības skolotājs" absolventi, iegūstot profesionālās izglītības skolotāja kvalifikāciju. Lai gan jaunie skolotāji studēja nevis inženierzinātņu, bet pedagoģijas virziena programmā, arī viņi papildus diplomiem ieguva īpašo fakultātes nozīmīti, kas simbolizē piederību "Mehu" saimei.

Absolventus izlaidumā sveic Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis: "Tehniskā fakultāte savu "ražu" novāc jau 74. gadu. Ja pirmos 60 gadus tikai vasarā, tad nu jau arī 14 ziemas izlaidumos. Šogad pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā kvalifikāciju ieguvušas divas jaunās skolotājas un viens skolotājs. Mēs ļoti ceram, ka katrs no jums ir ieguvis noteiktas zināšanas, prasmes un atziņas, kas palīdzēs ne tikai izdzīvot, bet arī veicinās jūsu turpmākās karjeras izaugsmē. Un jūs visi mācīsiet citus. Lai veiksme pavada jūs visās turpmākajās gaitās! Un, tāpat kā visi citi fakultātes absolventi, vienmēr esiet pie mums laipni gaidīti."

Šogad kvalifikācijas darbu aizstāvēšanā vidējā atzīme bija 8,33 balles, turklāt Valsts noslēguma pārbaudījuma komisija atzinīgi novērtēja visu noslēguma darbu tēmas un autorus: Jāņa Arāja "Datormācības satura izstrāde un aprobācija topošo informācijas ievadīšanas operatoru ar speciālām vajadzībām attālinātajās mācībās" (vadītāja: asociētā profesore Irēna Katane), Darjanas Ševčenko "Topošo visāžistu prasmju veicināšanas vizuālo materiālu komplekts" (vadītāja: asociētā profesore Nataļja Vronska) un Lienes Sevostjanovas "Viedierīces ietekme uz bērnu emocionālo attīstību vecumā no 5 līdz 7 gadiem" (vadītāja: asociētā profesore Nataļja Vronska).

Pirmā līmeņa profesionālās izglītības studiju programmā "Profesionālās izglītības skolotājs" absolventi studiju laikā ir ieguvuši zināšanas pedagoģijā, psiholoģijā, praktiskajā arodpedagoģijā, audzināšanas teorijās, didaktikā, izglītības programmu veidošanā, kā arī vispārizglītojošos studiju kursus.

Studiju ilgums programmā ir divarpus gadus, līdz ar to studējošie, kuri absolvē šo programmu, savu izlaidumu vienmēr svin ziemā. Kopumā kopš 2008. gada programmu absolvējuši 99 jaunie profesionālās izglītības skolotāji, kuriem piepulcējušies arī šī gada trīs absolventi.

2022. gada janvārī LLU absolventu pulkam pievienojas arī Vides un būvzinātņu fakultātes inženieri, bet pēc tam sekos Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes un Meža fakultātes jauno speciālistu sveikšana. Turklāt 2022. gada izlaidumi turpināsies jūnijā, kad diplomus saņems visu LLU īstenoto studiju programmu absolventi.

Fotogrāfijas no Tehniskās fakultātes izlaiduma var lejupielādēt šeit.

Izlaidums norisinājās epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" režīmā, ievērojot valstī noteiktās prasības. Deguna un mutes aizsegi tika īslaicīgi novilkti tikai fotografēšanās laikā.

Pievienots 21/01/2022