Pārlekt uz galveno saturu

Ārvalstu pārtikas zinātnes maģistres saņem augstākās izglītības diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēc veiksmīgas noslēguma darbu aizstāvēšanas, LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventu pulkam pievienojās divas ārvalstu absolventes no akadēmiskā maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne / Food Science", iegūstot inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās.

Studiju programmas mērķis ir sagatavot kvalificētus speciālistus zinātniskajam, pedagoģiskajam un profesionālajam darbam pārtikas rūpniecībā, kuri spēj radoši un patstāvīgi lemt par pārtikas zinātni, rūpniecības attīstību un konkurētspēju Eiropas Savienībā. Tāpat jaunie speciālisti spēj veikt kvalificētu darbu pārtikas uzņēmumos, akreditētās laboratorijās, zinātniski pētnieciskajās iestādēs, kā arī valsts uzraudzības un pārvaldes institūcijās.

Absolvente Marguerite Laure Ngouemazon iegūtās zināšanas apkopojusi noslēguma darbā "Ķiršu sulas un sīrupa bumbiņu ēdamajā apvalkā izstrāde / Development of Cherry Juice and Syrup Pearls in Edible Coating". Viņa studiju laikā ir attīstījusi prasmes patstāvīgi veikt darbības pārtikas tehnoloģiju zinātniskās pētniecības jomā, zinātnisko pētījumu strukturēšanā un matemātisko datu apstrādes modeļu pielietošanā, kā arī apguvusi prasmes patstāvīgu zinātnisko eksperimentu veikšanai, pielāgojoties mūsdienu tendencēm pārtikas ražošanā un izstrādājot inovatīvus produktus.

Savukārt Mansi Das savu noslēguma darbu veica par tēmu "Bioaktīvo savienojumu izvērtējums Allium sativum sativum un Allium sativum ophioscorodon ķiplokos / Evaluation of bioactive compounds in garlic Allium sativum sativum and Allium sativum ophioscorodon", izpētot dažādu pārtikas apstrādes metožu ietekmi uz mīkstkakla (Allium sativum sativum) un cietkakla (Allium sativum ophioscorodon) ķiplokiem. Tāpat jaunā nozares profesionāle izvērtēja bioaktīvo un aromātu veidojošo savienojumu daudzumus svaigos un apstrādātos paraugos, kā arī noslēgumā analizēja ķiploku mikrobioloģiskā ietekme uz maltas liellopu gaļas derīguma termiņu. 

"Izglītība ir visspēcīgākais ierocis, ko varat izmantot, lai mainītu pasauli. Vienmēr sekojiet saviem sapņiem un ticiet sev," suminot absolventes, sacīja Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics. Tāpat viņš atgādināja, ka Pārtikas tehnoloģijas fakultātes durvis ir vienmēr atvērtas un fakultātes mācībspēki ir gatavi palīdzēt, ja rodas nepieciešamība.  

2022. gada janvārī LLU absolventu pulkam pievienojās Tehniskās fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes, Informācijas tehnoloģiju fakultātes un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes jaunie speciālisti, savukārt ziemas izlaidumu sēriju noslēgs Meža fakultāte 18. februārī. Izlaidumi turpināsies jūnijā, kad diplomus saņems visu LLU īstenoto studiju programmu absolventi.

Sveikšana norisinājās epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" režīmā, ievērojot valstī noteiktās prasības. Deguna un mutes aizsegi tika īslaicīgi novilkti tikai fotografēšanās laikā.

Pievienots 14/02/2022