Pārlekt uz galveno saturu

LLU norisināsies pirmā starpaugstskolu tūrisma un viesmīlības studentu zinātniskā konference

Attēla autors: No LLU arhīva

Tūrisma un viesmīlības nozare ir viena no lielākajām un straujāk augošām ekonomikas nozarēm pasaulē, kurai nepieciešams pielāgoties ikdienas mainīgajiem apstākļiem un izaicinājumiem. Latvijā augstākā līmeņa studijas tūrismā un viesmīlībā tiek realizētas vairākās augstskolās, taču līdz šim netika īstenotas kopīgas aktivitātes. Lai veicinātu ciešāku sadarbību un dalītos ar labās prakses piemēriem, šogad pirmo reizi tiek organizēta "Starpaugstskolu Tūrisma un viesmīlības studentu zinātniskā konference", kas notiks 20. maijā no plkst. 10.00 LLU Jelgavas pils 290. telpā.

Konferences tematika ir cieši saistīta ar tūrisma un viesmīlību nozari, tās jaunumiem, problemātiku un inovācijām, tādējādi arī dalībnieku vidū būs gan pieredzējuši jomas eksperti, gan topošie nozares profesionāļi. Konferences atklāšana paredzēta plkst. 10.00, bet pēc tam sekos Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) ziņojums par izaicinājumiem tūrisma nozarei un viesmīlības jomai pēdējo gadu laikā un tuvākā nākotnē, studentu ziņojumi, kā arī ekskursija Jelgavas pilī un Pārtikas tehnoloģijas fakultātē.

Konferenci organizē Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" studiju kursu mācībspēki no Uztura katedras sadarbībā ar Biznesa augstskolas "Turība", Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Informācijas sistēmu menedžmentu augstskolas kolēģiem.

Pēc konferences tiks sagatavots un elektroniski būs pieejams konferences rakstu krājums. Raksta sagatavošanas prasības skatāmas zemāk pievienotajā dokumentā.

Konferences programma

Raksta paraugs

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties konferences organizatori, rakstot e-pastā: gita.krumina@llu.lv.

Pārtikas tehnoloģijas fakultātē tiek īstenotas sešas studiju programmas dažādos studiju līmeņos - profesionālā bakalaura studiju programma "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība", akadēmiskā bakalaura studiju programma "Pārtikas kvalitāte un inovācija", 2. līmeņa profesionālā studiju programma "Pārtikas produktu tehnoloģija", akadēmiskā maģistra studiju programma "Pārtikas zinātne", akadēmiskā maģistra studiju programma "Uzturzinātne" (LLU, Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes kopīgā studiju programma) un doktora studiju programma "Pārtikas zinātne".

Afiša
Pievienots 13/05/2022