Pārlekt uz galveno saturu

Maijā LLU norisināsies starptautiskas konferences sociālajās, izglītības un inženierzinātnēs

Attēla autors: No LLU arhīva

No 11. līdz 27. maijam Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) Jelgavā pulcēs Latvijas un ārvalstu zinātniekus, nozaru speciālistus un politikas veidotājus, kuri dalīsies jaunākajās pētījumu atziņās un diskutēs par turpmāk veicamajām aktivitātēm ekonomikā, sabiedrības un personības attīstībā, izglītībā, lauku attīstībā un inženierzinātnēs vairāku starptautisko konferenču ietvaros.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē konference "Economic Science for Rural Develpoment 2022 / Ekonomikas zinātne lauku attīstībai 2022" tiek organizēta Starptautiskās nedēļas ietvaros un tās norise būs no 11. līdz 13. maijam. Konferencē galvenokārt tiks stāstīts par ilgtspējīgu bioekonomiku un bioresursiem, lauku attīstību, uzņēmējdarbību, klimata pārmaiņām, vides aspektiem, kā arī par ražošanas procesu efektivitāti, uzņēmumu konkurētspēju un citām aktuālam tēmām.

No 13. līdz 14. maijam tiešsaistē plānota starptautiskā zinātniskā konference "Rural Environment. Education. Personality REEP-2022 / Lauku vide. Izglītība. Personība. REEP-2022", ko tradicionāli organizē Tehniskā fakultāte. Konferences laikā tiks prezentēti pētījumi par aktualitātēm pedagoģijā un izceltas galvenās izglītības tendences, meklēti risinājumi problēmām skolu, augstskolu un pieaugušo izglītībā, kā arī tiks diskutēts par dizainu un amatniecību, izglītības ilgtspējīgu attīstību, karjeras un profesionālo izglītību.

Turklāt no 18. līdz 20. maijam tiešsaistē gaidāma starptautiskā konference "Research for Rural Development / Zinātne lauku attīstībai". Tās tematikas aptvers plašu jautājumu loku – lauksaimniecības zinātnes (augkopība, lopkopība), lauksaimniecības, lauku un vides inženierija, ainavu arhitektūra, ūdens apsaimniekošana, veterinārmedicīna, pārtikas zinātne, mežsaimniecība un kokapstrāde, ekonomika (agrārā ekonomika, reģionālā attīstība, zemes ierīcība), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un izglītība.

Savukārt konferenču cikls noslēgsies ar starptautisko zinātnisko konferenci "Engineering for Rural Development / Inženierzinātne lauku attīstībai", kas norisināsies no 25. līdz 27. maijam Tehniskajā fakultātē. Konferences norise plānota vairākās tematiskajās sekcijās - lauksaimniecības tehnika un tehnoloģijas, kontroles sistēmas un CAD, CAE, BIM tehnoloģijas, inženierekonomika un izglītība, degvielas, transports un loģistika, materiālzinātne, SEG emisijas un atkritumu apsaimniekošana, modelēšana un simulācija, atjaunojamā un tradicionālā enerģija, citi inženierzinātņu un tehnoloģiju pētījumi.

Jau vairākus gadus maijs LLU ir starptautisku konferenču organizēšanas laiks, kad universitātē viesojas pārsimts ārvalstu zinātnieku un kolēģu no Latvijas augstākās izglītības un zinātniskajiem institūtiem un ziņo par jaunākajiem savu nozaru pētījumiem. Turklāt izdotie konferenču rakstu krājumi tiek indeksēti starptautiski atzītās zinātnisko rakstu datubāzēs, kas nodrošina plašāku pētījumu publicitāti un zinātnieku atpazīstamību pasaulē. Detalizēta informācija par LLU organizētajām konferencēm pieejama mājaslapā: https://www.llu.lv/lv/konferences.

 

Pievienots 06/05/2022