Pārlekt uz galveno saturu

Ar Imatrikulācijas aktu 5. septembrī tiks atklāts jaunais studiju gads

Attēla autors: No LLU arhīva

Šogad jaunais studiju gads tiks atklāts 5. septembrī plkst. 9.00, kad Jelgavas pils pagalmā pulcēsies pirmā kursa studenti, mācībspēki, darbinieki un viesi, lai kopā atzīmētu jaunā studiju gada sākumu ar svinīgu ceremoniju un universitātei nozīmīgu tradīciju - Imatrikulācijas aktu. Šī tradīcija aizsākta 1971. gadā un tās laikā jaunie studenti tiek uzņemti LLU, kas no 2022. gada 1. septembra būs zināma kā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU).

Pirmkursnieki aicināti pulcēties pie Jelgavas pils plkst. 8.30, lai gatavotos ieiešanai augstskolas pagalmā kolonnā pa astoņi noteiktā secībā – Veterinārmedicīnas fakultāte, Informācijas tehnoloģiju fakultāte, Meža fakultāte, Lauksaimniecības fakultāte, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Vides un būvzinātņu fakultāte un Tehniskā fakultāte.

Svinīgās ceremonijas laikā pirmkursniekus, mācībspēkus, darbiniekus un viesus uzrunās, un ar jaunā studiju gada sākšanos sveiks LLU rektore Irina Pilvere, studiju prorektors Aigars Laizāns, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LLU Studējošo pašpārvaldes, studentu korporāciju un biedrību, kā arī biedrības "Latvijas Jauno zemnieku kluba" pārstāvji. Līdz ar studentu himnas "Gaudeamus" atskaņošanu, jaunieši tiks oficiāli imatrikulēti, kļūstot par pilntiesīgiem universitātes studentiem.

Turpinot 2012. gadā aizsākto tradīciju - Akadēmiskā ceļa veidošanu,  par godu pirmā kursa studentiem gājēju celiņā tiks guldīta 30x30 cm liela bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpo gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.

Lai Imatrikulācijas akts norisinātos veiksmīgi, tad katru gadu kāda no fakultātēm ir atbildīga par norises kārtību, šogad šis pasākums tiek uzticēts Veterinārmedicīnas fakultātei.

Raksta fotogrāfija no 2021. gada Imatrikulācijas akta pasākuma.

Pievienots 26/08/2022