Pārlekt uz galveno saturu

LBTU dalība tehnikas un inovāciju festivālā "Mehatrons 2022"

Attēla autors: No LLU arhīva

10. septembrī no plkst 10.00 līdz plkst. 15.00 Jelgavā, Pasta salā norisināsies tehnikas un inovāciju festivāls "Mehatrons 2022", kas jau ceturto gadu apvieno Inženieru dienas un Metāla svētkus. Pasākuma mērķis ir popularizēt inženierzinātņu, metālapstrādes un mašīnbūves nozari, kā arī tehnisko jaunradi.

Festivāla laikā notiks izgudrojumu un inovāciju izstāde "Minox Zemgale 2022", kuru organizē Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar Latvijas Izgudrotāju biedrību, "CONNECT Latvija", Latvijas Zinātņu akadēmiju un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes - LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte - LLU) Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu (TEPEK).

Tajā LBTU  prezentēs vairākas izstrādnes un izgudrojumus:  

  • "Solārais katamarāns" (autori - projekta vadītājs: Dainis Berjoza, maģistra studiju programmas students, izpildītājs: Artis Einštāls, tehniskais atbalsts: Vilnis Pīrs un Jānis Lāceklis - Bertmans no Tehniskās fakultātes), projekts izstrādāts ar LBTU Tehniskās fakultātes, biedrības "Ekotehnoloģiju mehi" un Jelgavas valstspilsētas domes atbalstu,
  • "Solārais elektrovelosipēds" (autori – projekta vadītājs: Dainis Berjoza, izpildītājs: Dainis Bergšpics, tehniskais atbalsts: Vilnis Pīrs un Jānis Lāceklis - Bertmanis), projekts izstrādāts ar LBTU Tehniskās fakultātes, biedrības "Ekotehnoloģiju mehi" un Jelgavas valstspilsētas domes atbalstu,
  • "Dekoratīvais  apsildes  panelis" (autore - Kristīna Kozlovska no Meža  fakultātes),
  • "Dizaina lampa" (autore - Kristīna Kozlovska no Meža  fakultātes),
  • "Dekoratīvais akustiskais sienas panelis" (autors - Norberts Naglis no Meža  fakultātes).

Ikviens interesents aicināts piedalīties pasākumos, kā arī baudīt tehnoloģisko risinājumu piedāvājumus, kas tiks demonstrēti tehnikas un inovāciju festivālā "Mehatrons 2022" un izgudrojumu un inovāciju izstāde "Minox Zemgale 2022".

Raksta fotogrāfija no tehnikas un inovāciju festivāla Mehatrons" 2021. gadā.

Pievienots 06/09/2022