Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Būvindustrijas lielā balva nominācijā "Gada students" - LBTU absolventam Arturam Neiburgam

Attēla autors: No LLU arhīva

Šogad jau desmito gadu tika pasniegts augstākais būvniecības nozares apbalvojums "Būvindustrijas lielā balva", suminot nozares labākos pārstāvjus vairākās nominācijās. Tostarp nominācijā "Gada students 2022" galveno titulu un prēmiju saņēma Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte - LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes absolvents Arturs Neiburgs.

Nominācijai "Gada students 2022" savus izcilākos bakalaura un maģistra noslēguma darbu autorus pieteica gan Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), gan Rīgas Tehniskās universitāte (RTU). Katra no universitātēm pieteica vairākus izcilus noslēguma darba autorus, kuri ir zinātkāri, kā arī veikuši būtisku, nozīmīgu pētniecisku darbu, iesaistījušies izgudrošanā vai projektēšanā, kuriem ir spilgtākais pētījums vai inovatīvākā ideja, vai tehniski labākais risinājums.

Šajā nominācijā apbalvojumu pasniedza izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, kura savā uzrunā akcentēja izglītības nozīmīgumu mūsdienās: "Man ir tiešām liels pagodinājums pasniegt šo apbalvojumu nominācijā "Gada students", jo izglītība ir pamatu pamats visam – veiksmīgai valstij, veiksmīgiem uzņēmumiem un katram cilvēkam. Līdzīgi kā citas jomas, protams, mainās arī būvindustrija - ienāk jaunas tehnoloģijas, kas kļūst arvien mūsdienīgākas un konkurētspējīgākas. Bet atslēgas vārds viennozīmīgi ir sadarbība - sadarbība ar nozari un starptautiskajiem partneriem. Mūsu mērķis ir, lai ne tikai Latvijas studenti atzītu mūsu izglītības sistēmu par mūsdienīgu un kvalitatīvu, bet arī, lai ārvalstu studenti vēlētos brauktu pie mums apgūt zināšanas. Es gribu teikt lielu paldies par šo tradīciju godināt "Gada studentu", jo tieši viņi ir mūsu virzītājspēks. Un šī nominācija pavisam noteikti ir gan liels pagodinājums, gan atbildība."

Balvas laureāts ir LBTU Vides un būvzinātņu fakultātes profesionālā maģistra studiju programmu "Būvniecība" 2022. gada absolvents Arturs Neiburgs, kurš savu noslēguma darbu izstrādāja par tēmu "Vienlaiduma siju ražošana un montāžas resursu optimizācija pielietojot parametriskos algoritmus", ko komisija novērtēja ar 10 ballēm. Šī darba nozīmīgums un oriģinalitāte ir tajā, ka problēma tiek risināta, izmantojot mūsdienīgas datoranalīzes metodes.

A. Neiburgs jau studiju laikā sevi pierādīja kā apzinīgu, mērķtiecīgu un zinošu jauno nozares profesionāli, kurš tagad savas zināšanas nodod fakultātes studējošajiem studiju kursos "Zinātniskais darbs specialitātē" un "Maģistra darbs".

"Jūtos pagodināts par šo novērtējumu. Es noteikti neesmu tipiskais students, jo šajā industrijā strādāju jau 18 gadus. Un maģistra darbu aizstāvēju tieši 14 gadus pēc bakalaura darba aizstāvēšanas. Paldies par atbalstu!" teica A. Neiburgs.

Kopumā būvindustrijas nozares apbalvojumi pasniegti trīs kategorijās – "Mūža ieguldījums būvindustrijā", "Gada inženieris" un "Gada arhitekts", kā arī "Gada students". Ceremoniju organizēja Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar citām profesionālajām nevalstiskajām organizācijām.

Pievienots 28/09/2022