Pārlekt uz galveno saturu

Aicina piedalīties seminārā par ēdināšanas pakalpojuma aktualitātēm izglītības iestādēs Latvijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Sākoties jaunajam studiju gadam, publiskajā telpā arvien biežāk tiek diskutēts par mūsdienīgu, veselīgu un drošu maltītes nodrošināšanu izglītības iestādēs. Lai dalītos ar labās prakses piemēriem un apskatītu aktuālos jautājumus gan valstiskā, gan uzņēmēju skatījumā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultāte aicina 28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 ikvienu interesentu piedalīties zinātniskajā seminārā "Ēdināšanas pakalpojums izglītības iestādēs Latvijā: izaicinājumi un perspektīvas". Seminārs norisināsies Jelgavas pils 293. telpā, kā arī to vērot varēs tiešsaistē.

Seminārā atziņas sniegs un ar vērtējumu par ēdināšanas pakalpojuma aktualitātēm dalīsies gan privātā, gan valsts sektora pārstāvji. Pasākumu atklās projekta "Izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma pārstrukturizācija epidemioloģiskās krīzes apstākļos" vadītāja, docente, Dr.sc.ing. Rita Riekstiņa – Doļģe.  Starptautisku skatījumu tēmas kontekstā sniegs Latvijas pārstāvis OECD lauksaimniecības un zivsaimniecības komitejās, ANO Pārtikas sistēmas samita sasaucējs Latvijā Aivars Lapiņš, kurš lasīs ziņojumu "Latvija ceļā uz pievienošanos Skolas ēdināšanas koalīcijai ANO Pārtikas samita ietvarā".

Turpinājumā, analizējot nacionāla līmeņa izaicinājumus, seminārā runās Latvijas Pašvaldību savienības padomniece izglītības un kultūras jautājumos, Dr.sc.admin. Ināra Dundure, kura informēs par Latvijas pašvaldību nostādni ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanā izglītības iestādēs. Savukārt ar vienas pašvaldības pieredzi ēdināšanas pakalpojuma iepirkuma plānošanā un organizēšanā dalīsies Rīgas pilsētas Domes Izglītības atbalsta nodaļas galvenā speciāliste – eksperte, Dr.oec. Ingrīda Millere. 

Specifiskas problēmas, ar kurām saskaras ēdinātāji, tiks atklātas ziņojumā "Kvalitatīva ēdināšanas pakalpojuma īstenošana: ēdienkarte (sāls un cukurs), Covid-19 ietekme, pārtikas izšķērdēšana", ko lasīs SIA "Baltic Restaurants Latvia" servisa direktors, valdes loceklis Guntis Bredovskis, bet par mūsdienu uztura tendencēm skolēnu ēdināšanā stāstīs LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Uztura katedras profesore, Dr.sc.ing. Ilze Beitāne.

Seminārā tiks apskatīta arī tēma "Veģetārais uzturs izglītības iestādē (pieredze)", ko skaidros Ikšķiles Brīvās skolas uztura speciāliste Liene Kacere, bet noslēgumā par izglītības iestāžu ēdināšanas kvalitātes izvērtējumu ziņos Pārtikas un veterinārais dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Ilga Zepa.

Aicinām semināra dalībniekus reģistrēties līdz 26. oktobrim, aizpildot pieteikuma formu elektroniski. Dati, kas tiks norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoto tikai saziņai par semināra norisi.

Semināru organizē LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Uztura katedras mācībspēki un tas tiek īstenots 3.2.-10/277 projekta "Izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma pārstrukturizācija epidemioloģiskās krīzes apstākļos (G-11)" ietvaros. Projekta realizācija norisinās no 2020. gada 16. decembra līdz 2022. gada 15. decembrim.

Raksta fotogrāfija no www.freepik.com.

Afiša

 

Pievienots 19/10/2022