Pārlekt uz galveno saturu

Absolvente Daniela Grigorjeva: "Ja patīk tas, ko dari – tas izdosies!"

Attēla autors: No LLU arhīva

Vidzemniece Daniela Grigorjeva par savu studiju vietu izvēlējās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes - LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte - LLU) Tehnisko fakultāti, kur trīsarpus gadus studēja 1. līmeņa studiju programmā "Profesionālās izglītības skolotājs". Lai iegūtu profesionālās izglītības skolotāja kvalifikāciju, viņa savu noslēguma darbā izstrādāja par tēmu "Izziņas intereses veicināšana mācību priekšmetā "Pilsētbūvniecība"". Danielas vidējā svērtā atzīme bija 9,2 balles, tādējādi absolvente ieguva īpašu izcilības diplomu, kas ir apliecinājums izcilām un teicamām sekmēm visos studiju gados.

Daniela pamatskolas izglītību ieguva Aizkraukles novada vidusskolā (iepriekš Aizkraukles novada ģimnāzija), bet pēc tam turpināja savu izglītības ceļu Rīgas Celtniecības koledžā, iegūstot specialitāti "Arhitektūras tehniķis". Atceroties skolas laiku, viņa stāsta: "Mans mīļākais mācību priekšmets pamatskolā bija latviešu valoda, bet koledžā – arhitektūras un mākslas vēsture, kā arī ģeodēzija." 

Lai gan Daniela bija apguvusi arhitekta profesiju, tomēr pedagoģijas virziens vienmēr jaunieti saistīja. Sākotnēji viņa uzkrāja darba pieredzi, bet drīz pēc tam nolēma arī turpināt studēt un tā viņa nonāca Tehniskajā fakultātē. "Mācoties par arhitektūras tehniķi, jau zināju, ka šī profesija nav man īstā un vēlos studēt par skolotāju, taču vecāki bija pret un arī es tolaik domāju, ka tas tomēr nav priekš manis. Ilgi pārdomāju studiju izvēli un sapratu, kamēr nepamēģināšu, tikmēr nezināšu. Uzsākot studiju gaitas, biju iepriekš strādājusi vidusskolā uzņemšanas komisijā un biju pārliecināta, ka šis darbs mani saista un izvēlētā profesija man patīk. Noslēdzoties pirmajam semestrim universitātē, uzsāku darbu Rīgas Celtniecības koledžā kā profesionālo priekšmetu skolotāja topošajiem arhitektūras tehniķiem. Pastrādājot koledžā, mainot vidi un uzkrājot nelielu pieredzi, redzēju, ka man izdodas un darbs man sagādā prieku. Uz darbu vienmēr dodos labprātīgi un man patīk tas, ko es daru," tā Daniela.  

Stāstot par piedzīvoto studiju laikā, visspilgtākās atmiņas absolventei ir par pielāgošanās spējām pandēmijas laikā: "Mēs visu izturējām, iemācījāmies un izpildījām. Tas pierāda, ka nav nekā neiespējama." Tāpat Daniela izceļ profesores un kvalifikācijas darba vadītājas Baibas Briedes ieguldījumu viņas izaugsmē. "B. Briede ir īsts pedagogs un didakts, kurš prot atrast pieeju katram. Pateicos viņai par savu veiksmīgo kvalifikācijas darbu un konsultēšanu dažādos jautājumos. Kā arī lielu paldies vēlos teikt asociētajai profesorei un studiju programmas direktorei Nataļjai Vronskai, kura vienmēr mūs atbalstīja un palīdzēja," pateicībā saka Daniela.

Lai iegūtu izglītības diplomu, absolvente savu noslēguma darbu veica par sev tuvu tēmu "Izziņas intereses veicināšana mācību priekšmetā "Pilsētbūvniecība"". Kā skaidro Daniela: "Šis bija mans mīļākais mācību priekšmets, kā arī tagad to mācu Rīgas Celtniecības koledžā. Mani saista ainavas un pilsētu plānošana, turklāt  jūtu, ka ar savu ieinteresētību vilinu arī studentus izzināt šo mācību priekšmetu." Jāatzīmē, ka darba rakstīšana viņai vecās gana ātri, turklāt topošajiem jomas speciālistiem iesaka: "Pats galvenais ir noformēt dokumentu un tikai tad sākt rakstīt, jo beigās tas var izrādīties ļoti sarežģīti un laikietilpīgi."

Absolvente augstu novērtē studiju laikā iegūto pārliecību par savām spējām, zināšanām un izvēlēto profesiju: "Studiju laikā ļoti daudz uzstājāmies, prezentējām un atrašanās auditorijas priekšā manī radīja pārliecību, ka es to varu. Mācību prakses studiju laikā bija ļoti noderīgas un tās gāju savā darbvietā - Rīgas Celtniecības koledžā." Pateicoties prakses iespējām studiju laikā, tas Danielai palīdzēja izprast profesionālās izglītības specifiku, kā arī jau pirmajā studiju gadā viņa iemācījāmies sastādīt mācību priekšmetu programmas. "Pēc tam sastādīju tās arī darbā un kļuvu par metodiskās komisijas vadītāju arhitektūras tehniķa profesijā, kur izmantoju studijās iegūtās zināšanas. Ļoti patika izvēlētais studiju kurss "Neirolingvālā programmēšana"," papildina jauniete.

Uzsākot studiju gaitas, Daniela jebkuram uzdotajam darbam vienmēr piegāja ar lielu atbildību, izdarīja rūpīgi un maksimāli izmantoja sniegtās iespējas. "Es uzskatu, ka ar šo izcilības jeb "sarkano diplomu" esmu pierādījusi pati sev, ka esmu ieguvusi maksimāli daudz šajā studiju programmā. Tas mani priecē, jo tas nozīmē, ka neko neesmu palaidusi garām," ar gandarījumu stāsta absolvente. "Svarīgi ir atrast sev patīkamu vidi un nodarbošanos. Skolā jūtos forši, man patīk komunikācija ar izglītojamajiem un es uzskatu, ka tā arī ir galvenā panākumu atslēga. Ja patīk tas, ko dari – tas izdosies," tā Daniela.

Stāstot par nākotnes tuvākiem un tālākiem plāniem, noslēgumā LBTU absolvente Daniela Grigorjeva uzsver, ka vēlas studēs bakalaura studiju programmā, taču šobrīd turpinās praktizēties pedagoģijas virzienā un paplašināt zināšanas. 

 

Pievienots 10/02/2023