Pārlekt uz galveno saturu

Darba aizsardzības speciālisti no Meža fakultātes saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) ziemas izlaidumu sērija noslēdzās 17. februārī, kad augstākās izglītības diplomus saņēma septiņi profesionālā maģistra studiju programmas "Darba aizsardzība un drošība" absolventi.

Klātesošos un absolventus uzrunāja Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis: "Šogad darba aizsardzības speciālisti svin piekto ziemas izlaidumu. Jūs esat pirmie Meža fakultātes absolventi, kuri saņem Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes diplomus. Lai gan studijas uzsākāt grūtā laikā, bet jums izdevās pārvarēt visus pārbaudījumus, izaicinājums un attālinātu studiju laiku, kā arī veiksmīgi izstrādājāt noslēguma darbus. Komisija noslēguma darbus uzteica kā aktuālus nozarē, kvalitatīvus un ieviešamus praksē. Viss mainās, un mēs maināmies līdzi, bet es ticu, ka viss notiek tikai uz labu. Novēlu jums visiem mainīties, neapstaties pie sasniegtā un turpināt izglītoties."

Profesionālās augstākās izglītības maģistra programmas "Darba aizsardzība un drošība" (uzņemšana 2023./2024. studiju gadā netiks īstenota) absolventi studiju laikā ieguvuši zināšanas un kompetences, lai varētu veikt darba vides iekšējo uzraudzību, izveidotu, analizētu un pilnveidotu darba aizsardzības sistēmu, kā arī pieņemtu lēmumus darba aizsardzības sistēmas reorganizācijai. Turklāt viņi ir sagatavoti zinātniskam, pedagoģiskam, profesionālam un arī vadošam darbam, kas saistīts ar darba vidi, darba aizsardzības un drošības problēmām.

Diplomus pēc 2,5 gadu ilgām studijām saņēma septiņi maģistri, kuri ieguvuši profesionālo maģistra grādu darba aizsardzībā un darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikāciju.

Meža fakultātes absolventi bija pēdējie, kuri ziemā saņēma augstākās izglītības diplomus, taču lielākie universitātes izlaidumi gaidāmi 2023. gada vasarā, kad universitātē studijas noslēgs vairākums pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju absolventi. Jāatzīmē, ka janvārī diplomus saņēma Tehniskās fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes, Informācijas tehnoloģiju fakultātes, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventi.

Visas izlaiduma fotogrāfijas apskatīt un lejupielādēt iespējams, izmantojot šo saiti.

Pievienots 18/02/2023